פה ושם אנחנו עדים לקרני אור שמבליחים מבעד לחשיכה שהמדינה הזאת המיטה על עצמה ולכן לא יקשה על הקוראים להבין את הגאווה שאני חש למקרא דבריה של השופטת ענת אלפסי שנפנפה הצידה את כל המיתוסים וסיפורי האגדות של החרדים,
בהם ניסה להאכיל אותה אברך שרצה להתחמק מתשלום מזונות ראויים לאשתו ובנו בטענה ש'תורתו אמונתו' ולכן אין באפשרותו לדאוג לפרנסתם. פסיקתה של השופטת צריכה לשמש נר לרגלי כולנו:
|
מן הראוי שהמשיב ייצא לעבודת יומו כדי לפרנס את בני משפחתו, כפי שעושים רבים וטובים. בהיותו אדם צעיר, בריא ומוכשר יוכל להשתכר לכל הפחות שכר מינימום.
|
עוד קבעה השופטת:
|
שעל כל אב חלה החובה להתאמץ עד קצה גבול היכולת לשם קיום חובותיו כלפי משפחתו, ושהדברים נכונים גם לגבי אב שהנו תלמיד ישיבה העוסק בלימוד תורה בכל שעות היום.
|
פסק הדין הזה עדיין אינו מבשר את הגאולה אבל הוא בהחלט צעד בכיוון הנכון. נקווה ששלטון החוק לא ינום ולא יישן ושמדינת ישראל תתנהל לאורו ולא בצלם של הנורמות המעוותות של החרדים.
|
התגובות האחרונות