אנא ודא שהינך מקליד השדות המסומנים ב-*
ידע הוא דבר אובייקטיבי:
אנחנו יודעים שיש אבולוציה.
איננו יודעים שיש אלוהים ולמעשה כל הסימנים מראים שאין.
לכן, הנחלת ידע אמורה לכלול את נושא האבולוציה ולא לכלול את טענת קיום האלוהים.
זו אינה שאלה של ערכים כלל וכלל.
ככל הידוע לנו, דמוקרטיה היא שיטת הממשל היחידה שמאפשרת מצב של אי קיפוח.
להסביר לתלמידים את העובדה הזאת זו הנחלת ידע (עד כמה שבכלל יש לנו ידע).
הידע הזה יאפשר להם להכיר בעצמם בערך הדמוקרטיה.
וויכוחים שינסו לסתור טענה זאת (או כל טענת ידע אחרת) ישפרו גם הם את המצב כי התוצאות של וויכוחים אלה תתרומנה לשיפור הידע (אם על ידי שכנוע מי שחולק על הטענה ואם על ידי שיקולים שהחולקים יעלו והמגנים לא הביאו בחשבון).
לחוק חינוך חובה אין כל הצדקה אם חלק גדול מן החינוך יכול להיות נתון לבחירת ההורים.
תאר לך שמוסד מסוים ילמד רק דמוקרטיה, כפי שאתה מציע, אבל ילמד גם את אמיתות טענות התורה (לא ברור איך זה מתיישב עם דמוקרטיה, אז אולי אתה מתנגד לזה) ולא ילמד מדע כלל.
האם זה צריך להיות חוקי לדעתך?
בעיני זה כוח שניתן בידי ההורים לבצע התעללות בחסרי ישע ואין זה מקרה שיש היום מספר התארגנויות של פליטי מערכת החינוך הדתי שתובעים את המדינה.
אבל איזה ידע וכלים מחשבתיים צריך, אם צריך, זה כבר בעצם מלמד ערכים מסוימים. עצם הרעיון שהתלמיד צריך לגבש בעצמו את הערכים שלו בגמר לימודיו זה וואחד-ערך.
לדעתי, מערכת חינוך במדינה דמוקרטית צריכה להנחיל את ערכי הדמוקרטיה, ומוסד שמלמד בניגוד לכך צריך להיות לא-חוקי. מעבר לכך, מערכת החינוך אכן צריכה ללמד כישורי חשיבה וידע שיאפשרו לכל תלמיד לבחור את עתידו כבוגר באופן מושכל, כלומר ללמד "ליבה" עבה (הכוללת דברים כגון דתות משוות, פילוסופיה, הסטוריה כללית ועולמית, ספרות עולמית, ועוד) את כלל התלמידים, ובתי ספר שלא מלמדים זאת צריכים להיות מסובסדים פחות בהתאם. על ערכים מעבר לכך וחומר לימוד מעבר לכך - זה כבר צריך להיות שיקול הדעת של בית הספר הספציפי, ובחירת ההורים לאיזה בית ספר עליהם לשלוח את ילדיהם.
בניגוד לביקורת המקובלת על בתי ספר בסין — שהם מייסרים, שואפים רק להצלחה בבחינות ומתמקדים בשינון אך לא בחשיבה מעמיקה — מחקר חדש גורס כי התלמידים הסינים הם בעלי מיומנויות החשיבה הביקורתית הטובות בעולם.
http://www.haaretz.co.il/news/world/asia/.premium-1.3024691
כמובן שכל אחד יכול לקחת את הנתונים לאן שהוא מוצא לנכון אבל בעיני זו עוד הוכחה לכך שנפנופי הידיים בארץ הם שטויות.
מעניינת הפרשנות שהכותבים מנסים לתת ל"נפילה" חזרה אל הממוצע העולמי כשהם מגיעים לאוניברסיטה.
בעיני זו פרשנות שגויה ולא מדובר בכך שהם "מותשים".
צריך לזכור: גם אחרי ה"נפילה" הם לא נעשים גרועיחם מאחרים.
לדעתי ההסבר לתופעה יכול להיות מוסבר על ידי שני מנגנונים הגיוניים יותר (ואולי צירוף ביניהם):
האחד הוא שלכל אחד יש יכולת אישית מקסימאטלית (גנטית) וזו אינה משתנה בעקבות הלימודים. שיטת הלימוד הסינית מביאה את התלמיד למיצוי יכולתו הגנטית מוקדם יותר והוא אינו יכול להתקדם מעבר לה.
השני הוא שבאוניברסיטאות מלמדים במערב ובסין באופן דומה ואופן לימוד זה מקנה חשיבה ביקורתית טובה יותר גם למי שבתי הספר הקודמים לא הקנו לו אותה (כאן מדובר - בניגוד למגבלה הגנטית של התלמיד, במגבלה של שיטת החינוך באוניברסיטאות שאולי מביאה כל אדם לרמה מסוימת אבל אינה מעלה אותו מעבר לרמה זו):
http://www.haaretz.co.il/news/world/asia/.premium-1.3024691
התגובות האחרונות