Skip to content

1VSDAT

Open menu
שישי, 25 ינואר 2013 15:03

חב"ד חושפת בפנים מה שהיא לא כל כך אוהבת לומר בחוץ

דרג מאמר זה
(1 מדרג)
 
פרוש בפגישה עם הנציגים: "אשמור על שלימות הארץ"
 
חב"ד און ליין, 24.1.13
 
 
 
 
יום קודם לפרסום המאמר, ביום חמישי, נערכה אסיפת פעילים שפעלו למען הצלחת רשימת ג' בבחירות האחרונות, בהשתתפות הח"כ החדש-ישן, יושב ראש מרכז אגודת ישראל ונצר למשפחת עסקנים וותיקה, הרב מאיר פרוש. באסיפה זאת הנציגים החב"דיים הבהירו לחבר הכנסת הרב מאיר פרוש כי חובת ההוכחה היא עליו ועל חברי סיעתו והדגישו:
 
שהעניין הכי חשוב לחב"ד הוא עניין שלימות הארץ.
 
בתגובה ענה הרב מאיר פרוש כי:
 
כמו שהתחייב לפני הבחירות כך הוא מתכוון לעשות ולהוכיח שישמור בכל הכח על שלימות הארץ בלי להתבייש ובלי לפחד להביע את דעתו מול כל הכנסת ומול כל עם ישראל, ולהראות זאת, גם ובעיקר בהצבעות בכנסת נגד כל גזירה שלא תבוא על ארץ ישראל.
 
כך, אנשים שלעולם לא יישלחו את בניהם להילחם למען הארץ הזאת יעשו כל שבכוחם על מנת לשמור על שלימותה, אפילו עד טיפת דמנו האחרונה.
נקרא 2228 פעמים

השאר תגובה

אנא ודא שהינך מקליד השדות המסומנים ב-*

37 תגובות

  • קישור לתגובה שבת, 02 פברואר 2013 18:29 הוסף ע״י רן

    עדו, אתה אולי צודק לגבי בחירות 96.
    אבל מאז היו כבר עוד 4-5 פעמים בחירות.
    האם בבחירות אלה ראית איזה תעמולה רשמית מחב"ד להצביע או לא להצביע למפלגה מסויימת?
    יתרה מזאת, לא אחת הייתי שואל חסידי חב"ד ושליחים למה הם מצביעים והם פשוט היו מתחמקים.
    אין לחסידי חב"ד מפלגה אחת שאליה הם מצביעים והם מתחלקים לכמה מפלגות.

    נוסף על כך שגם אם הם תמכו בנתניהו כי חשבו שהוא מייצג הכי נאמנה את דעותיהם או אפילו אם נגיד את האינטרסים האישיים שלהם כגישתך, אז עדיין זה לא הופכם לשותפים אקטיביים בפוליטיקה.
    עם כל החסידים והתומכים שלהם הם יכלו להקים גם מפלגה בעצמם, ועד היום לא היתה להם נציגות בכנסת.

    לגבי שאר דבריך אני מסכים איתך ברוב הדברים לגבי כאלה שלא גרים בארץ ולא משרתים ומטיפים לאחרים להלחם להתנחלויות וכו'

  • קישור לתגובה שישי, 01 פברואר 2013 21:13 הוסף ע״י עדו

    רן, אני חושב שלא הבנת.
    בבחירות 96 כוסתה הארץ בשלטים של חב"ד עם הכתובת 'נתניהו טוב ליהודים'.
    את השלטים האלו מימן בין השאר מליונר אוסטרלי בשם גוטניק שלא הוא ולא בניו משרתים פה בצבא.
    אתה יכול להיות ימני או שמאלני בדעותיך, זאת דמוקרטיה.
    זה קצת נראה אחרת כאשר אתה שולח אותי להילחם בעד השטחים (או לעשות שלום עם ערפאת) ממקום מושבך הבטוח באוסטרליה. בוא הנה ותגור כאן ואז תטיף לי מוסר. תשרת בצבא ואז תגיד לי לעשות מילואים באבטחת התנחלויות.
    ונכון, נתניהו הוא לא 'נציג' של חב"ד אבל הוא יודע יפה מאד מי תמך בו בבחירות ואתה תמים אם אתה טוען שזה לא שיקול במהלכים שהוא יבצע אחר כך.

  • קישור לתגובה שישי, 01 פברואר 2013 15:56 הוסף ע״י טל

    זה בגלל שחסידות חב''ד היא קטנה האומנם היא עושה רעש גדול יותר ממה שהם אבל היא מאוד קטנה ביחס לחסידויות האחרות כמו החסידות הליטאית,והש''סניקית. חב''ד מתערבים מאחורי הקלעים הרבה ממה שאתה חושב בענייני הפוליטיקה אך למרות התערבותם הפוליטית אינם מצליחים לשים כף רגל ולא אצבע אחת בכנסת ישראל מהסיבה היחידה שהם אינם יכולים ולא בגלל שאינם רוצים ההיפך הוא הנכון חב''ד היו נורא מתים לשים את כף רגלם ולדרוך בפוליטיקה של ישראל אבל למרבה המזל ונכון לעכשיו אין להם את היכולת לכך וזוהי הסיבה היחידה לכך. נכון יש האומנם הוראה של אדון מלובביץ וגם היא לא כל כך ברורה אבל כידוע הם לא ממש נשמעים להוראות אלו וגם הבינו שאם כל הכבוד לרבי האדמו''ר מעולם לא חי ולא דקה אחת באדמת ישראל ככה שזה אינו רלוונטי. מה שכן רלוונטי זה מה שנעשה בשטח ומה שנעשה הוא שלא תמצא ולא חסיד אחד שלא הולך לבחור ולהצביע בבחירות הן המקומיות והן הכלליות וזו השורה התחתונה. אך יחיד עם זאת בוא לא נהיה תמימים ברגע שהם יגדלו ויגיעו לחצי מליון ויותר אז מיד נראה אותם יוצאים בחוצות עם מפלגת המשיח שלהם. אבל בשנים האחרונות אני די אופטימי חרף המאמצים של החסידים להתנתק מהעם היהודי ומבני ישראל ילדיהם יודעים זאת וכבר לא הולכים ובוחרים עוד בדרך הבדלנות כי הם יודעים שאם הינך מתלבש בצורה שונה משאר בני ישראל ומתנהג בשונה מבני ישראל ולא משרת בצבא ולא עובד למחייתך אז בזה הרגע הוצאתה עצמך מהעם היהודי ומבני ישראל ולכן חרף מאמצם של הדור הקודם לשאוף לבדלנות למרבה הפלא הדור החדש לא רואה עין בעין את מה שמנהיגיו מנסים לשדר לו. מבחינתי היהדות המודרנית היא נחלקת לשתיים האחת חובשי הכיפה הסרוגה שהם מתנהגים כמו שאר בני ישראל רק בשבת מתפללים בבתי הכנסת והשניה הם אלו שאינם חובשי כיפות ושבשבת מעדיפים לעשות גוט טיים עם הילדים והמשפחה. ועכשיו תסלח לי אני הולך לשחק קצת פיפא באקס בוקס אז שיהיה לך שבת שלום ותרגיש טוב.

  • קישור לתגובה שישי, 01 פברואר 2013 11:01 הוסף ע״י רן

    טל,
    אני עומד על כך שאני לא חב"דניק ולא עורך דין שלהם ואני גם לא מסכים איתם בכל דבר.
    אבל ספיציפית לגבי פוליטיקה אתה לא צודק.
    לא יודע מה לגבי רשויות מקומיות.
    לגבי פוליטיקה של המדינה ובחירות לכנסת - חד משמעית אין ומעולם לא היתה לחב"ד שום נציגות בכנסת.
    בעוד שלשאר זרמי היהדות יש נציגות מתאימה בכנסת, אין ולו חבר כנסת אחד השייך לחסידות חב"ד!

    נוסף על כך, אני מכיר מקרוב הרבה חב"דניקים מכמה קהילות שונות ולא ראיתי איך הם "דוחפים אף לפוליטיקה".
    יש לציין שלחבדניקים אין מפלגה אחת שאליה הם מצביעים ובה הם תומכים כפי שאתה אולי רומז.
    ובפרט, רוב החב"דניקים לא הצביעו ליהדות התורה כמו שרמזת, אלא לעוצמה לישראל ולעוד מפלגות.
    גם אם מצאת במכוניות פרטיות של חסידים איזה מדבקת תעמולה פה ושם, הרי שאינני מכיר תעמולה רשמית של חב"ד להצביע בעד מפלגה כזאת או אחרת. בכל אופן גם אם במקרה תמצא אז זה במינון נמוך וזה עדיין לא הופך אותם לחלק מהפוליטיקה, בדיוק כשם שכל אזרחי ישראל רשאים לפרסם על ביתם את דעתם הפוליטית.

  • קישור לתגובה שישי, 01 פברואר 2013 09:56 הוסף ע״י טל

    אתה טוען שהינך לא מסנגר על חב''ד ?? אז אתה ועוד איך מסנגר עליהם או יותר נכון מסנג'ר עליהם. אם הינך לא חב''דניק אז משמע שאינך יודע דבר ולו חצי דבר בנוגע לחב''ד ולמאבקי שליטה והכוח הפנמיים של חב''ד. אגב חב''ד היא האמ'אמא של שיטת דחיפת האף לפוליטיקה וראינו את המודעות בבתי הכנסת שלהם של מפלגת יהדות התורה אז אנה ממך אל תגיד סתם דברים מלי לבדוק היטב לפני. ומענין מה לכל הרוחות יש בקישור זה ? http://www.shturem.net/index.php?section=news&id=61451 ניחשתם נכון כידוע כל בחירות לרבות בחירות לרשויות המקומיות חב''ד יוצאים לרחובות באופן בלתי חוקי וסוף כל סוף לא מאשרים להם לעשות כך יותר וזועקים במקרופון שמחובר לסאבוופר ולמגבר לבחור בנציג/מפלגה שהם בוחרים בה. ובקיצור האמ'אמא של הדריכת רגל בפוליטיקה. ודרך אגב לא כל חסידי חב''ד הם באמת חסידים ביום פקודה הם יסתלקו ברצון מחב''ד ואני אישית הכרתי גם כאלו שבחרו מר''צ. לחסידות חב''ד יש כמעט בכל עיר/מועצה כמה נציגים שמכהנים בתפקידים מאוד בכירים ועם קשרים מאוד מושחתים אבל אין דבר החגיגה הזאת הולכת להגמר. וכל החרדים יתחילו אט אט לחזור חזרה לבני ישראל. הם ישרתו בצבא כמו כולם והם יצאו לעבוד כמו כולם וגם ילמדו למודי ליבה כמו כולם ואחרי זה נטפל בערבים גם הם לא יזכו לארוחות חינם. צריך לעשות פה סדר במדינה. להפסיק את הזרמת הכספים וחליבת כספי משלם המיסים להתנחלויות ולקיבוצים ולכל כך הרבה ישיבות שכתוצאה מהפקרות זו אין כסף לבנות עוד מחלקות בבתי חולים, אין כסף לעלאת שכר המינימום באלפיים ש''ח ויותר, אין כסף לפריפרייה, ואין כסף לשפץ בתי אבות ממשלתיים, אין כסף לגייס יותר כוח אדם במשטרה ובשרותי חרום, ואין מספיק כסף לקיצבאות זיקנה שהיא בדיחה ומדינה אינה יכולה להתייחס בצורה אכזרית כזו לניצולי השואה שאין להם מה לאכול. נ.ב כמובן שאם הינך באמת לא חב''דניק ולא מסנג'ר עליהם אז מן הסתם דברים אלו לא כל כך מעניינים אותך ולכן אני את דברי סיימתי ולכן אם תבוא תגובה מצדך שאינך מסנג'ר על חב''ד ומצד שני מזכיר רק את הדברים הטובים בחב''ד שהם כל כך מעטים ומתעלם לגמרי מהאמת ומשאר הדברים אז אני אראה בך או חסיד חב''ד או עורך הדין שלהם אחרת לא צריך לענין אותך כל זה. בכל זאת אם הינך חרדי אז אתה צריך להבין שימיי השליטה של הרבנות בעם היהודי הסתיימה מזמן וגם ימי שליטת החסידות בעם היהודי גם היא הסתיימה מזמן עוד בתקופת ההשכלה ואין לה עוד מקום בקרב בני ישראל כי אנחנו לא חיים עוד בגולה ובקרוב גם ישבר המונופול של החרדים בעניינים רבים. ואם הינך חובש כיפה סרוגה אז תהיה בריא ושבת שלום.

  • קישור לתגובה שישי, 01 פברואר 2013 01:37 הוסף ע״י רן

    עדו,

    דבריך היו שייכים אם היתה לחב"ד אידיאולוגיה רשמית כזאת ודפוס פעולה חוזה ונשנה בעניין סיוע לאנשים הנ"ל.
    ככל הידוע לי לחב"ד אין אידיאולוגיה רשמית של סיוע לעבריין, יהודי או גוי, וכמו כן אין לכך כמעט תקדימים למעט מקרה בודד או מקרים בודדים עליהם שמעת שקרו פה ושם.
    לחב"ד יש אידיאולוגיה כללית של אהבת יהודים וסיוע להם, וכהמשך לאידיאולוגיה זאת, אותו חסיד חב"ד (שלאו דוקא פעל בשם משנה רשמית או הוראה של התנועה וכו') מצא לנכון לעזור לאותו יהודי אסיר וראה בכך מצוות פדיון שבויים/גמילת חסד.
    אין זה אומר שהם עושים כך תמיד ו/או שזאת שיטתם ו/או שזה יחזור על עצמו בכל מקרה ובכל סוג של עבריין

    ולטל, אינני חב"דניק ואינני סנגור של חב"ד,
    אבל לגבי מה שכתבת שהם רוצים להשתלט על המדינה וכו' - שים לב שחב"ד הם אולי הזרם הדתי היחידי שלא נכנסים בכלל לפוליטיקה ולכנסת!
    למרות כוחם מעולם לא היה להם ייצוג בכנסת, וככל הידוע לי זאת גם ההוראה שקיבלו מהאדמו"ר.

  • קישור לתגובה שישי, 01 פברואר 2013 00:03 הוסף ע״י טל

    הכל צביעות והכל קישקוש חוץ משוש !! אין פה שום אהדה וסולידריות או איזושהי אהבת היהודי בכל מקרה אני לא קונה את זה מכוון שהסיבה היחידה והאמיתית אומנם לא רשמית אבל רסמית בשטח זה שחב''ד יעזרו לכל יהודי ואפילו לרוצח ובמיוחד לפדופילים היא הסיבה שהם רוצים לאסוף כמה שיותר מאמינים ולא משנה העבר של אותם העבריינים העיקר שיבואו עוד מאמינים ועוד אנשים מהסיבות הבאות. 1. הם יהיו יותר חסידים ויהיה להם יותר כוח. 2. על כל פושע כזה או סתם עוד טמבל כזה שמאמין לכל באבא בובה אוטומטית הוא נרשם ונפתח לו כרטיס והם משייכים אותו לקהילה בין אם הוא רוצה בכך או בין אם לאו וגם ספק אם הוא ידע מזה. עכשיו הרישום כחסיד בקהילה מקנה לו אוטומטית שידרוג הרשמה גם כאברך ואם רווק אז כתלמיד ישיבה ולכן אפשר לדרוש ממשרד האוצר עוד כסף בכדי לממן כביכול עוד פרא,זיט ועדיף שיהיה טיפש כמה שיותר גם בשביל לאכול את דברי ההבל והשטויות של הבאבא בובות נוסח המאה - 21 אשר מצוידים היטב באייפונים כשרים למהדרין גלט כושר בהשגחת הרבנות הראשית לשחיטת האוצר. וגם בשביל לעשות עליו לפעמים קופה ושיביא להם עוד מאמינים ועובדי אלילים ועדיף כמה שיותר טיפשים ופנאטים עם איי קיו של נמלה מתה. 3. חסידות חב''ד רוצה לצבור כמה שיותר כוח בשביל להשפיע על אנשים בכדי לקחת את השלטון לידיהם ולגרום לכך שתהיה פה מדינת הלכה וזה למעשה החלום הרטוב שלהם שהם גם נוהגים בערבי שישי בכניסת השבת להחדיר רעיון זה טוב טוב למוחם של מאמינהם בין אם זה בבית הכנסת או בין אם זה בביתם של המארחים והמנהיגים. בקיצור שלא יעבדו עליכם הכל חרטא וכל חסידות עובדת בשיטה הזאת שנקראת בצדק מסיונרית וכל חסידות עושה פרסומת לעצמה בכדי למשוך לרשתה כמה שיותר זבובים, יתושים, וברחשים ועכשיו למרבה הצער גם קרציות. יחי הציונות ויחי הדמוקרטיה.

  • קישור לתגובה חמישי, 31 ינואר 2013 23:38 הוסף ע״י עלמה

    לא מדובר בגוף ציבורי כמו משטרת ישראל או צה"ל שנמצאים בבעלות המדינה ויש להם סמכות על פי חוק לפעול מטעמה בעניינים שונים. מדובר בגוף פרטי, חסידות חב"ד. חב"ד, לפחות על פי ההצהרות שלהם, פועלים מתוך תפיסת עולמם. נקרא לזה אידיאולוגיה אם תרצה.
    על פי התרשמותי חסידי חב"ד לרוב אינם ביישנים ונוהגים לפרסם את תפיסת עולמם וכולנו בשלב זה כבר אמורים לדעת מהי. לכן לי זה נראה שאותה 'הצהרה אידיאולוגית' למעשה הוצהרה כבר הרבה לפני המעשה. המעשה הוא מימוש בפועל של תפיסת עולם שאמורה להיות ידועה לכל. לפחות כך אני מבינה את הדברים.

  • קישור לתגובה חמישי, 31 ינואר 2013 21:36 הוסף ע״י עדו

    אני חושב שלא הבהרתי נכון את הנקודה. אני יכול להחליט על דעת עצמי לעזור לעבריין נמלט (גם פה בארץ). זו החלטה שלי ואני צריך לקבל עליה אחריות.
    כשבית חב"ד מסייע לעבריין נמלט שהוא יהודי ועוד מפרסם את הדברים יש כאן מסר מסוים. זה כבר לא מעשה פרטי של האנשים שבמקרה נמצאו בבית חב"ד וליבם לא עמד להם לסרב ליהודי בצרה. מדובר כבר בהצהרה אידאולוגית שאומרת שתנועת חב"ד פועלת בהודו בחופשיות אבל שמה את החוק של המארחים מתחת לשיקולים של נאמנות לעם/דת וזה כבר סיפור אחר לגמרי.
    כך שאם הייתי שומע על תייר יפאני שסייע ליפאני אחר להתחמק מעונש מאסר פה בארץ זה היה עניין נקודתי. אבל אם הייתם שומעים שבני כת המקויה שגרים פה בארץ (סיפור מעניין שבטח אף אחד כאן לא מכיר) עשו את זה ועוד פירסמו את העניין אני בטוח שהייתה עולה קריאה להעיף מכאן את הגיס החמישי הזה.

  • קישור לתגובה חמישי, 31 ינואר 2013 11:45 הוסף ע״י רן

    אוקיי
    יש מה לדון בנושא אבל אין צורך להרחיב יותר :)

  • קישור לתגובה חמישי, 31 ינואר 2013 01:51 הוסף ע״י עלמה

    אני מניחה שבבית חב"ד סייעו לאותו יהודי רק מפני שהוא יהודי, גם אם פשעו היה חמור בהרבה. אם אני טועה אנא הוכיחו לי אחרת ואקבל את הדברים בחפץ לב.

  • קישור לתגובה חמישי, 31 ינואר 2013 00:07 הוסף ע״י עלמה

    רן,

    א. לפחות על פי הכתוב בויקיפדיה הודו היא דמוקרטיה.
    באופן כללי אני חושבת שהמחוקק בדמוקרטיה הוא בעל מודעות קצת יותר גבוהה ומתחשב קצת יותר מהמחוקק במדינות הנשלטות בידי רודנים.

    ב. מה אנחנו אמורים לחשוב על שיקול דעתו של אדם, חילוני או דתי, שניתפס מבריח סמים בהודו ? האם הוא אינו אחראי למעשיו ?

    ג. וגם אם לדעתנו העונש מוגזם ביחס לעברה, האם זה אומר שכל גוף פרטי הישר בעיניו יעשה ?

  • קישור לתגובה רביעי, 30 ינואר 2013 23:09 הוסף ע״י רן

    גם חוק הוא עניין סובייקטיבי, של המחוקק. על אחת כמה וכמה במדינות לא דמוקרטיות.
    בכל אופן אמנם יש מה לדון בעניין, אבל כל דברי נאמרו בתגובה לפרסום של עדו, ורציתי להגיד שאני פשוט לא רואה כאן דבר חמור או מכעיס, ואם אותו מקרה היה נעשה על ידי מטייל ישראל חילוני סביר להניח שהוא לא היה גורר תשומת לב.

  • קישור לתגובה רביעי, 30 ינואר 2013 22:51 הוסף ע״י עלמה

    מידת רגש הקרבה ומה שראוי לעשות בזכותה של אותה קרבה הם עניין סובייקטיבי. לכן טוב שקיים חוק בחברה ועל כולם להיות כפופים אליו.

  • קישור לתגובה רביעי, 30 ינואר 2013 22:20 הוסף ע״י רן

    כנראה שלא.
    אבל התכוונתי שהעקרון של הקירבה קיים גם כאן בהרחבה.
    חסידי חב"ד סייעו לאסיר מבני עמם להמלט מסוג של שבי.

  • קישור לתגובה רביעי, 30 ינואר 2013 22:06 הוסף ע״י עלמה

    רן,

    האם חסידי חב"ד שסייעו לאסיר היו קרובי משפחתו מדרגה ראשונה ?
    האם האסיר היה חייל ישראלי שבעת מילוי תפקידו נלקח בשבי ?

  • קישור לתגובה רביעי, 30 ינואר 2013 21:23 הוסף ע״י רן

    לטל,
    לא הבנתי למה לא? אני לא חרדי אם לזה התכוונת

    לעלמה,
    אכן המציאות יותר מורכבת, ובפועל מבחינים גם בין פשע לפשע, ומבלי להצדיק עבירה כלשהי יש כמובן הבדל בין אדם שעבר ברמזור אדום או עישן גראס להנאתו לבין שודד או רוצח.
    כל עוד לא מדובר על פשע יוצא דופן כמו רצח/שוד וכו' אז ברוב מוחלט של המקרים אדם יתייצב ברמה העקרונית לצידם של קרוביו, וגם אם לא אז זה אולי כי הוא יפחד להתפס או לא ירצה להסתבך וכו', אבל ברמה העקרונית אדם יהיה עם קרוביו.
    גם המחוקק הכיר בכך והתייחס לכך בחוק העונשין, בכך שפטר אנשים מדרגת קירבה מסויימת מעבירת הברחת עבריינים:

    "260א היודע שפלוני עבר עבירה ומקבל אותו או עוזר לו בכוונה שיימלט מעונש, הריהו מסייע לאחר מעשה, זולת אם היה בן זוגו, הורהו, בנו או בתו של העבריין; ואולם אשה שבנוכחותו ובמרותו של בעלה קיבלה עובר עבירה שבעלה השתתף בה או עזרה לו, כדי שיימלט מעונש - אינה בגדר מסייעת; לענין סעיף זה, "עבירה" - למעט חטא. "

    אין מציאות שבה העם כולו יתייצב לצד הצבא, אבל כשמדובר על עזרה לחיילי העם ותמיכה בצבא המקומי כנגד עזרה לחיילי עם אחר או הצדקת עם אחר אז למעט בוגדים כל אחד יתייצב לצידו של עמו. במידה ויתאפשר לו הוא יציל את השבויים של עמו אפילו אם הם נלכדו בגלל פשעים חמורים.

  • קישור לתגובה רביעי, 30 ינואר 2013 20:37 הוסף ע״י עלמה

    רן,

    לא כל האנשים 'זורמים' ללא סייג עם כל נטיה רגשית. לפעמים הם בוחרים להפעיל גם את השכל.

    במציאות לא כל האנשים מיד ישקלו להעיד עדות שקר כדי לסייע לקרוב משפחה שביצע פשע. אין מציאות שבה העם כולו מתייצב לצד הצבא ופעולותיו. ורק בעולמך הפנימי יהודי תמיד יתייצב לצידו של יהודי אחר רק מפני שהוא יהודי.
    במציאות הדברים נראים קצת אחרת.

  • קישור לתגובה רביעי, 30 ינואר 2013 20:21 הוסף ע״י טל

    אגב בקשר לאמפתיה לבני עמך, זה כולל גם חתימה על כרטיס אדי לתרומת אברים ?? וזה כולל גם שירות לאומי או צבאי ?? או שלא הכל כלול ??

  • קישור לתגובה רביעי, 30 ינואר 2013 18:24 הוסף ע״י רן

    עדו,
    אני מבין את הזווית בה אתה מסתכל על זה, אבל אפשר להסתכל על זה גם אחרת.
    דרכם של בני אדם להיות נאמנים יותר לעם שלהם/לאנשי שלומם ולא לכולם באופן שווה.
    באופן טבעי כל אדם יחוש יותר אמפתיה לאנשים המקורבים אליו יותר - בני ביתו, מקורביו, ובאופן רחב יותר גם בני עמו ומדינתו, ויחוש אליהם אמפתיה ואחריות לדאוג לשלומם גם אם הם לא בהכרח צודקים.
    כשם שאם יהיה לבן דוד שלך משפט אתה ויהיה באפשרותך לעזור לו אז אתה תתיצב לצידו ואולי תעיד עדות שקר בשבילו גם אם אתה יודע שהוא לא צודק והוא עבר על החוק.
    כנ"ל כשמדובר על הסתכלות במבט של עם מול עם, תתיצב לצידם של חיילנו ובני עמינו ללא קשר אם הם צדיקים ב100 אחוז או לא.

    אני חושב שלא רק חב"ד אלא גם ישראלי רגיל היה מנסה לעזור לאסיר הודי ככל שבאמת היתה אפשרות כזאת בידו.

    וכנגד שאלתך "מה תאמר אם איזה גורו הודי...וכו'" ניתן לשאול מה תאמר אם היית שומע על מקרה זהה רק עם מציל חילוני? כלומר שישראלי שטייל בהודו סייע להבריח קבוצת ישראלים מהכלא. האם גם היית מגיב באותו כעס כמו שהגבת במקרה הזה?

  • קישור לתגובה רביעי, 30 ינואר 2013 16:27 הוסף ע״י עדו

    ובכן רן, גם אני ראיתי את 'אקספרס של חצות' ואת השאלה מהו עונש הוגן על כמה קילו חשיש אני לא אפתח כאן לדיון.
    שים לב שגם בישראל הברחת חשיש הינה עבירה, כלומר לא מדובר כאן בסיפור נוסח 'לא בלי ביתי' (גם את הסרט הזה ראיתי) אלא במעשה שגם כאן היה שולח את העבריין לכלא.
    יש מי שיגיד שהתנאים בכלא הישראלי הם קשים והעונשים פה דרקוניים, רק לשם השוואה - בהולנד רוצחים משתחררים אחרי חמש שנים בכלא. מי אמר שההולנדים לא צודקים? אולי אנחנו צריכים ללמוד מהם רחמים מהם?

    מה תאמר אם איזה גורו הודי ישלח לכאן את חסידיו להקים פה קומונות ואשראמים? מה תאמר אם אותם חסידים יסייעו לפושע הודי לברוח מהכלא הישראלי? אני בטוח שתגיד שזהו גיס חמישי ויש להעיף אותם מכאן.
    משום מה כשזה 'אחד משלנו' החוקים משתנים ואנחנו הרבה יותר סלחניים. לא ראיתי שבית חב"ד מצילים 'את מי שאפשר' מהכלא או פועלים להקלת התנאים לכל האסירים שם. רק עבריין פלילי שהוא במקרה יהודי מקבל מהם סיוע.

  • קישור לתגובה שלישי, 29 ינואר 2013 23:58 הוסף ע״י רן

    עדו,
    מבלי לנסות לסנגר על חב"ד, אני מצדיק אותם במקרה הזה.
    מדובר על אדם שהיה אסיר במדינה זרה
    כפי הידוע החוקים שם מאד נוקשים ולא הוגנים, וגם תנאי הכליאה גובלים בפיקוח נפש.
    לדעתי מצווה רבה להציל משם את מי שאפשר וטוב עשו
    הנאמנות ההדדית שלנו אחד לשני גוברת עשרות מונים על ה"נאמנות" שלנו (אם בכלל...) לעקרונות החוק והמשפט ההודיים.

  • קישור לתגובה שלישי, 29 ינואר 2013 23:38 הוסף ע״י עדו

    לגבי בתי חב"ד ופעילותם בעולם:
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4334151,00.html
    בקישור המצורף ישנה כתבה על יהודי יקר שניצל בזכות בית חב"ד מהכלא בהודו.
    כלומר אותו יהודי יקר נתפס עם סמים, נמלט מהכלא ההודי וקיבל סיוע מבית חב"ד. מה אנחנו היינו חושבים על מוסד כלשהו שהיה מסייע לאסיר נמלט לברוח מישראל?
    איך זה שפעולה פלילית של סיוע לעבריין נמלט (תזכורת, הוא לא אסיר ציון, לא לוחם מחתרת אלא עבריין סמים) הופכת לדבר חיובי וטוב בעיני אנשי חב"ד ומה זה אומר על רמת המוסר שלהם. יותר חשוב - מה זה אומר על מידת הציות שלהם לחוק פה בישראל?

  • קישור לתגובה שלישי, 29 ינואר 2013 23:08 הוסף ע״י ליאון

    עדי,
    אכן, בישראל יש אולי 300 בתי חב"ד
    בכל העולם יש כ4000...בכל מדינה ומדינה.
    כמו שאומרים - 2 דברים אפשר למצוא בכל פינה בעולם - קוקה קולה וחב"ד.
    המדינה אולי מממנת את המוסדות חינוך של חב"ד שחלקם שייכים לחינוך הממלכתי דתי (כפי שהיא מממנת את שאר בתי הספר ומוסדות החינוך של החילונים,דתיים ותושבי המדינה) וכן מתקצבת אולי ישיבות כפי שהיא מתקצבת מוסדות חינוך שונים של כל המגזרים.
    אני לא בטוח שהיא מממנת גם את פעילות הבתי חב"ד (אולי כן אבל לא ידוע לי)

  • קישור לתגובה שלישי, 29 ינואר 2013 22:46 הוסף ע״י עדי אביר

    לאון,

    תודה על התיקון. זרקתי מספרים מהזכרון, ללא כל בדיקה, ומסתבר לי שוב שהגיע הזמן להפסיק להסתמך על זכרון חסר אמינות כשלי. לאחר בירור הסתבר לי שבמדינת ישראל יש כ-300 בתי חב"ד וכ-530 שלוחים.

    כפי שתוכל ללמוד מתגובתו של טל, מלבד הגבירים מחו"ל גם אני מממן את הפעילות המיסיונרית של חב"ד באמצעות כספי המיסים שלי שהמדינה מעבירה כתמיכה במוסדות חב"ד.

    בברכה,

    עדי אביר

  • קישור לתגובה שלישי, 29 ינואר 2013 22:39 הוסף ע״י ליאון

    עדי,
    התכוונת אולי ל4000 בתי חב"ד, לא 150.
    אינני יודע איך ממומן בדיוק העסק אבל ככל הידוע לי זה נעשה בין השאר בעזרת תרומות של גבירים עשירים מרחבי העולם.
    לא ידוע לי על חיוב כלשהו של חבדניק לתרום למוסדות החסידות, בטח שלא להוריש להם משהו.
    ככל הידוע לי רוב החבדניקים עובדים לפרנסתם, וככל הידוע לי זאת היתה הוראת האדמו"ר.
    אני אישית לא חסיד חב"ד אבל אני מכיר את חב"ד מקרוב.

  • קישור לתגובה שלישי, 29 ינואר 2013 18:22 הוסף ע״י טל

    שלום מר עדי אביר היקר. התשובה היא כן בהחלט ישנם חסידים שעובדים למחייתם והם משלמים מס הכנסה בדיוק כמו כולנו אך שוב אני חייב לציין שמדובר בדרך כלל בחוזרים בתשובה ולא תמצא שום חסיד חב''ד מלידה שעובד למחייתו ואם כן זה תמיד יהיה באיזשהו מוסד תורני של חב''ד שבו המוסד התורני שזה יכול להיות בית ספר גן ילדים או כל עסק כלשהו ששייך לחב''ד העסק כמובן ישלם מס הכנסה כמו כל עסק וכמו כל מוסד. ושוב אני אינני טוען שאין בכלל חסידים מלידה שאינם עובדים כי בכל זאת מדובר בקהילה גדולה ולא נעים לבוא ולשאול כל אחד על מעשיו ועיסוקיו וזהו מעשה שאיננו מכובד בחסידות לשאול אחד על השני רק אם מדובר בחבריך וברור שאתה אינך יכול לדעת מה כל אחד עושה ומה עיסוקיו. עכשיו אלו שאינם עובדים למחייתם אינם משלמים שום מיסים כלל וכלל והתגובה שלהם די חצופה כי הם טוענים למרבה הצער שהם משלמים מיסים על זה שהם קונים לחם חלב ומזון ושמיסים אלו מגיעים לקופת המדינה, וובכן איזה תירוץ עלוב. עכשיו מכוון שאינך משלם לישיבה בה הינך לומד שום מס כזה או אחר ובדיוק להפך אם הינך לומד בישיבה אחרי שכמובן נרשמתה אז הינך מקבל 900 ש''ח שמגיע מהמדינה וממשרד האוצר וחוץ מסכום זה הינך מקבל דמי כיס למעלה מ- 400 ש''ח שאינם מדווחים למדינה ודמי הכיס הללו משמשים לביגוד ורובם מגיעים מתרומות גם של החסידים עצמם וגם מאנשים ברחוב ותעשה את החשבון לבד כי בנוסף לכסף שתלמיד ישיבה מקבל אז אותו החסיד מקבל גם הבטחת הכנסה אלף ומשהו ש''ח באופן אוטומטי כל עוד הינך מביא אישור חתום בידי ראש הישיבה או לחילופין רב הישיבה שבאישור זה נכתב שהינך תלמיד ישיבה ולכן לשכת התעסוקה איננה יכולה להכריח את אותו תלמיד הישיבה לצאת לעבודה מכוון שהתלמיד המסכן לומד כל הלילה ובקיצור והגיתה בו אלף לילה ולילה וכמובן שזהו שקר מכוון שכתלמיד ישיבה ובוגר ישיבה הייתי יחד עם כל התלמידים ללא יוצא מן הכלל מגיע בשעה 10 בבוקר ומסיים בשעה 2 בצהריים אחרי תפילת מנחה. אך יחד עם זאת ככל שהינך מתקדם בלימודים וזאת אחרי שסיימתה ללמוד שולחן ערוך, דין השולחן, אגדות התלמוד עין יעקוב, תלמוד אבן שטיינזלץ, חסידות מבוארת, תניא, לקוטי אמרים. התלמיד נבחן על כך ומציעים לאותו התלמיד באם רצונו בכך לבחור מקצועות כמו סופר סת''ם, מוהל, ושאר מקצועות התורה. עדי ?? רוב הכסף מגיע מיהודים עשירים שתמורת כספם ותרומתם מקבלים כל מני הטבות (לא תמיד) אתן לך דוגמה כל שבת ישנם חסידים שעולים לתורה לפי הרשימה כל אחד ותורו וכל חסיד כזה שעולה לתורה הוא מחויב לשלם תרומה לפחות 20 ש''ח ומעלה ואם מישהו רוצה שהרב יאמר קדיש אז זה משלם לרב איזו תרומה די נאה. עדי ?? שוב אני אזכיר לך שישנם הרבה עשירים בקהילה של חב''ד שהם נוהגים לארח משפחות בביתם בשבתות וחגים. יש לחסידות חב''ד המון חנויות תשמישי קדושה שהרבה מן הרווח מגיע אליהם ואנחנו יודעים איזה יקר התפילין של חב''ד 4 על 4 מבהמה גסה מעל חמשת אלפים ש''ח ומחיר ספר תורה מגיע עד למאה וחמישים אלף ש''ח כאשר ספר תורה יד שניה מחירו כארבעים אלף ש''ח. מזוזות, טליטות, ציציות, סירטוקים, מעבדות לתיקוני מזוזות ותפילין ועד כהנה וכהנה. כמובן שכל חנות כזו מכניסה לקהילה מיליונים ויש להם הרבה מעבדות וחנויות כאלו.

  • קישור לתגובה שלישי, 29 ינואר 2013 11:35 הוסף ע״י עדי אביר

    טל,

    תודה על ההיענות והתשובה המפורטת אבל לא הבנתי אם החסידים עצמם צריכים לשלם מס או מעשר חודשיים לקופת החסידות ואם נהוג לכלול את החסידות בצוואה ולהוריש לה חלק מהרכוש.

    אם עושים חשבון מגלים שיקר מאד להחזיק למעלה ממאה בתי חב"ד, כ-150 שלוחים, שתים או שלוש ישיבות ועשרות אם לא מאות פונקציונרים ונשאלת השאלה מניין מגיע כל הכסף הזה.

    תרגיש טוב,

    עדי אביר

  • קישור לתגובה שלישי, 29 ינואר 2013 10:45 הוסף ע״י טל

    ברצון רב : רק לפני זה חייב אני לציין שהינני יושב בביתי כבר יומיים מכוון שנדבקתי בשפעת ולמען הסר ספק שלא יהיה אי הבנה שאינני עובד בשעות אלו. ועכשיו לעניננו. וובכן מרבית הכספים מגיעים מהמדינה ומהמוסדות המדינה. אי אפשר לשבת על רגל אחת ולהסביר איך התקציבים עוברים אצלם בידיים. ישנם תקציבים די רבים שהכסף מגיע מתרומות החל מאיסוף תרומות ברחוב ועד לקבלת תרומות מיהודי ארה''ב וממרכז חב''ד העולמי 770 שבברוקלין בשכונת קראון הייטס. זה לפי ממה שהבנתי בעצמי בלבד כי מנהיגי חב''ד אינם משתפים אף אחד בנוגע לכספים. אבל לפי מה שהבנתי החסידות הזו מאוד עשירה ויש להם תעשייה שלמה של החל מהלוואות כספים לחסידיהם מבלי שום ריבית. השכרות דירות לחסידהם כמעט בחינם בתנאי שהינך מתבקש למלא תפקיד ולעבוד אצלם לדוגמה לעסוק אצלם בתור גבאי של הבית הכנסת וזה כולל תלושי מזון במיוחד לאלו שמקורבים לצלחת. חלוקת מזון וביגוד יד שניה לחסידהם. אבל חייב אני לציין שהרבה מהחסידים עובדים למחייתם ואינם זקוקים לכך אבל שמדובר בהלוואות אז ברור שהם מלווים ללא ריבית מהחסידות עצמה. ידוע שחב''ד מחזיקה בהרבה נכסים ודירות שהם מושכרות אך ורק לחסידהם בלבד וככל שאתה יותר שנים בחסידות ויותר וותיק אז הינך מקבל דירה במקום טוב יותר משהו כזה. אני אף פעם לא הזדקקתי להם וגם אף פעם לא לקחתי מהם איזושהי הלוואה. בקיצור אני כתבתי ממה שאני הבנתי ואני עומד מאחורי מילים אלו ואני בטוח שיש עוד אבל שוב הזכרתי כבר בתחילת התגובה שבלתי אפשרי להיזכר ולהתחיל עכשיו לכתוב הכל מכוון שזה היה ממזמן. אבל ממה שאני הבנתי מדובר באחת מן החסידויות הכי עשירות שיש החל מסידור ג'ובים למקורבים ושוב לפי וותק ההשתייכות ועד לקשרים רבים במשרדי הממשלה כמו עיריות ומועצות מקומיות ובגלל זה הם יכולים לקבל כמעט איזו קרקע שהם חפצים בה ועד לקשרים רבים עם המשטרה, מד''א ומרפאות בקיצור הם דואגים יפה מאוד לחסידיהם. אך יחד עם זאת חשוב לי להזכיר שאני נורא נהניתי מלהישתייך לחסידות חב''ד כי יש שם הרבה אנשים טובים מהזרם המרכזי לשם אני השתייכתי ולא לזרם המשיחי ההזוי והפנאטי. והסיבה שעזבתי היא שלא יכולתי עוד לשמוע רמיות בלופים ושנאה למדינה ולציונות שבא אך ורק מהזרם המשיחי הפנאטי וההזוי כמובן שלא תשמע שום שינאה או הסתה מהזרם המרכזי של אותה החסידות. והסיבה השניה שעזבתי היא שיותר לא האמנתי באיזושהי ישות כזו או אחרת שכל מה שמענין את אותה הישות קרי אלוהים זה שאתה תתנהג בדרך מסויימת ותתכחש לעצמך.

  • קישור לתגובה שני, 28 ינואר 2013 20:21 הוסף ע״י עדי אביר

    טל,

    תודה על ההבהרה. היית אולי מוכן בהזדמנות זאת להסביר כיצד הכספים זורמים בתוך החסידות, כלומר, באילו מסלולים הכספים עוברים מהחסידים להנהגה וכיצד המנהיגים משכנעים את החסידים להעביר להם את הכספים הללו.

    בתודה,

    עדי אביר

  • קישור לתגובה שני, 28 ינואר 2013 08:04 הוסף ע״י טל

    שי ? רוב החב''דניקים אינם מתגייסים לצבא אל תספר לנו סיפורים אני הייתי בחסידות חב''ד מעל 15 שנים והמענין הוא שבקרב אלו שכן מתגייסים מהחסידות אז מדובר בחוזרים בתשובה או הילדים של החוזרים בתשובה. בקרב החסידים מלידה לא תמצא כמעט שום חייל. כל התוועדות שישבתי אחרי חצי שעה כבר יצאתי כי לא יכולתי לשמוע את השינאה לצה''ל ולציונים.

  • קישור לתגובה ראשון, 27 ינואר 2013 22:24 הוסף ע״י עדו

    שי. לא שאלו על החב"דניקים 'שאתה' מכיר אלא על נתונים סטטיסטיים לגבי סך כל החסידות. ממה שידוע לי המרכז של חב"ד הוא בחו"ל, רוב החסידים חיים בכלל מחוץ למדינה וכפי שציין עדי הרב'ה שלהם מעולם לא דרך בארץ ישראל אבל ידע להטיף לי שאסור לי להחזיר שטחים.

  • קישור לתגובה ראשון, 27 ינואר 2013 11:59 הוסף ע״י שי

    עלמה,
    אכן.
    אני מתפלל בחב"ד ומכיר את החב"דניקים ורוב החבדניקים שאני מכיר עושים צבא, כולל חבדניקים מלידה וכאלה שיכולים לדעתי לקבל פטור ועושים צבא מבחירה.
    כשאמרתי תפקידים בכירים התכוונתי באופן יחסי, כלומר התכוונתי יותר לכאלה שיוצאים לקצונה,קרבי ותפקידים חשובים ולאו דוקא לעמדות מפתח (אולי יש גם כאלה אבל אני לא מכיר)
    נוסף על כך חבדניקים יוצאים לעבוד.

  • קישור לתגובה שבת, 26 ינואר 2013 22:18 הוסף ע״י עלמה

    שי,

    זה נכון שישנם חבדניקים שמשרתים בצבא. בעצמי ראיתי. אבל אני לא יודעת מה היקף המתגייסים שהם חסידי חב"ד ולגבי תפקידים בכירים, אנא הבא דוגמאות.

  • קישור לתגובה שבת, 26 ינואר 2013 22:00 הוסף ע״י עדי אביר

    שי,

    האם יש לך נתונים אמינים כדי שגם אני אוכל לשמוח?

    האדמו"ר של חב"ד, שמעולם לא ביקר בארץ ישראל השלמה, היה אנטי-ציוני חריף וחסידיו אינם מכירים בלגיטימיות של מדינת ישראל הנקראת בעגתם 'מדינת ארץ ישראל', כלומר, הרשות ששולטת כרגע על ארץ ישראל.

    זכותו של כל אדם לגבש לעצמו עמדה פוליטית, ימנית או שמאלית, קיצונית או מתונה, אבל ברגע שמישהו מעניק לעמדותיו הפוליטיות כסות תורנית הוא מסית את הבורים וגורם להם לוותר על שיקול דעתם העצמאי ולאמץ את דעותיו הפרטיות כאילו היו תורה מסיני ובמקביל הוא גורם לביזוי התורה בעיניהם של אלו שרואים את המציאות אחרת ממנו.

    הצורך לחיות בשלום עם שכנינו הוא לגבי 'ענין מרכזי מאד' ולדעתי התשוקה לשטחים במקום שלום 'מסכנת את ביטחון כל המדינה' וסופה לגרום לפיקוח נפש. הרבי חשב אחרת אבל לפני שאתה מאמץ את דבריו בעיניים עצומות זכור שהרבי ונקבר עוד בשנת 1994 ואני מקבל את החלטותיי לאור תמונת המצב של שנת 2013, שהרבי נולד בבלרוסיה, חי באוקראינה, ברלין, פריז וברוקלין ונקבר בברונקס ואני חייתי את רוב חיי במדינת ישראל ושהרבי חשב שהשמש סובבת סביב כדור הארץ ואני יודע בוודאות שהוא פשוט טעה והטעה אחרים.

    בברכה,

    עדי אביר

  • קישור לתגובה שבת, 26 ינואר 2013 21:30 הוסף ע״י שי

    עדי,
    ראשית כל חבדניקים רבים (אם לא הרוב?) עושים צבא,חלקם גם בתפקידים בכירים.
    שנית, עניין שלמות הארץ אינו משהו מן השפה ולחוץ, אלא הוא עניין מרכזי מאד בהשקפת חב"ד ובדברי האדמו"ר, גם בגלל עניין פיקוח הנפש.
    שלדעת חב"ד החזרת שטחים לאויבים מסכנת את ביטחון כל המדינה.

  • קישור לתגובה שישי, 25 ינואר 2013 16:08 הוסף ע״י עלמה

    "שלמות הארץ" ?! שיעסקו בשלמות בריאות הנפש והגוף של אזרחיה !

    חרדים לא מתגייסים, סרבנות של ימין רדיקלי, סרבנות של שמאל רדיקלי...לאן נגיע בסוף?!

התגובות האחרונות