עד כמה הכיבוש מקשה על חיי הנכבשים ומה רב הצער על הדיכוי, על שלילת החירות ועל הפגיעה האנושה בכבוד האדם, הכרוכה בחיים משוללי חופש תנועה וחופש בחירה של אנשים הנמצאים במצוקה.
בין הצדדים הקשים ביותר של חיים תחת כיבוש בכפוף למשטר צבאי (מתאם הפעולות בשטחים), בכפיפות למנהל האזרחי בשטחים (ראש המנהל האזרחי בשטחים) ובכפוף למתאמי בריאות בשטחים, ובכפוף לאישורי השב"כ והמשטרה, מצוי הסבל הנורא של הורים לילדים חולי סרטן המבקשים ללוות את ילדיהם החולים לסדרת הטיפולים בבתי חולים בישראל. כל אדם בר-דעת מבין שילד/ה חולה במחלה ממארת סובל/ת סבל רב והוריו סובלים יחד עמו או עמה והדאגה למהלך טיפול תקין, מהיר, מדויק ומיטבי מדירה שינה מעיניהם. אלא שהוריהם של ילדים חולים בסרטן צריכים לבקש אישורים מכל הגורמים הרבים המנויים לעיל והם לעתים מסרבים, לעיתים מתמהמהים ולעתים מסכימים. ארגונים שונים מנסים לעזור לחולים הרבים הנמצאים במצב קשה זה.
אבי לתשומת לבם של הקוראים דוגמה למכתב אחד שכתבו חברות בארגון המבקש לעזור להורים ולילדים החולים, שאני נמנית עמו, העוסק בסבל של משפחה קונקרטית, אחת מרבות, המדגים במה דברים אמורים. אני מבקשת שכל אחד יחשוב על עצמו ועל ילדיו שלו במקרה מעין זה ויזכור שמחלות לא מבדילות בין בני דתות שונות, מגדרים ולאומים שונים והורים יעשו כל מאמץ כדי להציל את ילדם החולה. בשל צנעת הפרט החלפתי את כל השמות, הן של הנמענים, הן של הפונים, הן של נשוא הפנייה והן של כל אדם הנזכר במכתב. מלבד השמות כל הפרטים מדויקים בתכלית הדיוק.
ירושלים, 16 באוגוסט 2018
אל: מתאם הפעולות בשטחים, האלוף אברהם אברהם ראש המנהל האזרחי, תת-אלוף יצחק יצחק סגן ראש המנהל האזרחי אל"מ יעקב יעקב מתאמת הבריאות הגב' שרה שרה
הנדון: בקשה לאישור ליווי חולה למר א. א.
מר א. א [מספר זיהוי] , הגר בחברון הוא אביה של הילדה ב.ב [מספר זיהוי] החולה במחלת הסרטן שהתפשטה וכרגע ממוקדת בריאות. הילדה הייתה מאושפזת במרכז הרפואי ע"ש סוראסקי (איכילוב) בתל-אביב אך לאחרונה שוחררה לביתה בהוראה לבוא מדי שבועיים לביקורת.
במשך כל תקופת אישפוזה בבית החולים ליוו אותה הוריה. בגלל מצבה נדרשה שהות תמידית ליד הילדה. שני ההורים קיבלו אישורים (לארבעה חודשים) בהתאם וסעדו את בתם. אנחנו מצדינו לקחנו את המשפחה "תחת חסותנו" וחברות שלנו בילו עם המשפחה בבית החולים לעיתים מזומנות. הבאנו בגדים להחלפה, אוכל, שתיה וכדומה. מאז שהיא מוזמנת לבדיקות אנו מחכות למשפחה בבית החולים ומלוות אותם עד שהם חוזרים הביתה.
כאשר מר א.א. ביקש לחדש את אישור הכניסה שלו לליווי בתו הוא סורב והוסבר לו כי הוא מנוע שב"כ ומשטרה. למה? מה הסכנה לביטחון שמיוחסת לו? שום הסבר לא ניתן, הכול סודי! מר א.א. אינו יודע במה נאשם וכמובן אינו יכול להתגונן. אולי המניעה נשענת על שמועה שאין לה יסוד או אפילו על חיסול חשבונות מכוון?
האיש פנה אלינו וביקש עזרה, אך קצרה ידינו מלהושיע. הוסבר לנו כי "כולם" מתנגדים להנפיק לו אישור חדש – ולו רק לצורך היום בו הילדה מוזמנת לביקורת.
הובהר לנו כי בני משפחה מצד האם יכולים לקבל אישור – אך לא האב.
אנו פונות אליכם בבקשה כי תאשרו לאב ללוות את בתו לבדיקות. חברותינו שליוו את המשפחה מוכנות להעיד כי מר א.א. שהה לצד בתו בכל פעם שהן ביקרו את המשפחה – וזה לעיתים מזומנות. האב מצוי בהליכים הרפואיים, מוכר לצוות ונוכחותו בימי הביקורת חשובה עד מאד לא רק לו אלא בעיקר לבתו חולת הסרטן ששואבת מנוכחותו כוח להתמודד עם כאבים קשים ומעט
תקוה לעתיד. אין דין קרוב משפחה, שלא מכיר את ההליכים כדין אב המטפל בבתו.
מה יכול להיות יותר מובן מאשר הצורך של הורה ללוות את בתו חולת הסרטן? מי מהאבות שלנו לא היה מלווה אותנו במצב כזה? איזה סכנה מהווה אב המלווה בת חולת סרטן לבית חולים?
אנו תקוה כי בקשתנו תענה בחיוב וכי מר א.א. יוכל ללוות את בתו ביום רביעי הקרוב לבית החולים.
ג.ג. ד.ד
כל פרטי התקשורת בטלפון ובאימיל למטה [נמחקו]
תחשבו כמה נורא המחיר האנושי של הכיבוש הנוגע למצוקה אישית של כל משפחה שזקוקה לסיוע רפואי דחוף כדי להציל את ילדיה ומבוגריה.
|
התגובות האחרונות