Skip to content

1VSDAT

Open menu
שני, 25 נובמבר 2013 22:27

משבר בעולם התורה - לפיד בולם תקציבים לישיבות

דרג מאמר זה
(0 מדרגים)
 
משבר בעולם התורה: לפיד בולם תקציבים לישיבות
 
בחדרי חרדים, 24 .11 .13
 
 
שר האוצר יאיר לפיד עצר תקציב של מיליונים לישיבות החרדיות, כך מדווח היום ערוץ 7 בשם גורם בכיר ב'הבית היהודי'.

גורם בכיר במפלגת הבית היהודי אומר כי תקציב שיועד למפלגות החרדיות, אינו מגיע ליעדו בשל התנגדותו של השר יאיר לפיד וכי חרף פניות חוזרות ונשנות מביע שר האוצר התנגדות תקיפה להעברת הכספים לישיבות אלה.

לדבריו השר לפיד העביר בחודשים האחרונים את כל הכספים לישיבות הציוניות שמעודדות גיוס לצה"ל, 'הבית היהודי נלחם קשות על הכסף לישיבות הציוניות והחרדיות כאחד אך השר לפיד הסכים להעביר את הכסף לישיבות הציוניות אך בולם את הכסף לישיבות החרדיות'.

'הבית היהודי עושה רבות כדי שהכסף יועבר אך הליכוד אינו שותף למאמצים אלה. חובה על אנשי הליכוד שעולם הישיבות חשוב להם לפעול מיד להעברת הכספים כדי שעולם התורה לא יחרב'.

'יש מי שהכריז מלחמה על כל הישיבות הציוניות והחרדיות ומנסה לחוקק חוקים שיביאו לפגיעה קשה בכל הישיבות. החוקים כוללים סנקציות לא הגיוניות ורדיפה אישית אחר תלמידי הישיבות. מלחמתנו היא אחת למען כל הישיבות', אמר הגורם.
 
 
כשהרבנים שותקים עלינו להסתכל מתחת לשולחן אבל כשהם צועקים ניתן להניח שאולי בכל זאת יש אלוהים בשמיים. לא הייתי מאוהדיו הגדולים של יאיר לפיד ולא הצבעתי עבורו אבל אם הוא יתמיד בדרכו אשקול לשנות את דעתי ולתת לו בבחירות הבאות את קולי.
נקרא 19827 פעמים

השאר תגובה

אנא ודא שהינך מקליד השדות המסומנים ב-*

1 תגובה

  • קישור לתגובה שלישי, 26 נובמבר 2013 07:53 הוסף ע״י עדו

    כפי שכתבתי קודם - אני לא ממש מתפעל. אני כמובן מעדיף דתיים שמשרתים בצבא על פני כאלו שלא, זה עדיין לא אומר שהברית בין לפיד לבנט לא תביא את הסכנה הדתית אל פתחנו מהכיוון השני. אז חרדים יפלטו מהישיבות שזה אולי רצוי ובינתיים הבן שלי יצטרך לקבל שעורי מורשת מרב דתי לאומי מאיר פנים ובשעורי בילוגיה ידלגו על כל הקטע של האבולוציה.
    כל עוד אין לי תחבורה ציבורית בשבת ונישואים אזרחיים מבחינתי יאיר לפיד לא עשה הרבה. החרדים הם מטרה קלה, נראה את 'יש עתיד' מעיזה לצאת לקרב נגד בעלי בריתה מהבית היהודי.

התגובות האחרונות