Skip to content

1VSDAT

Open menu
שבת, 01 יוני 2013 20:45

הרב שטיינמן אוסר ללמוד במכללות, גם חרדיות

דרג מאמר זה
(1 מדרג)
 
הגראי"ל: לא ללמוד במכללה - גם אם השכר יוכפל פי 5
 
בחדרי חרדים, 6.5.13
 
 
תופעת הלימודים במכללות, בעיקר בקרב נשים החרדיות, עלתה לאחרונה על סדר היום הציבורי בהקשרים שונים. בימים האחרונים נשאל הגראי"ל שטיינמן אודות אשה חרדית העובדת במקום מסוים, ומשתכרת בו 23 שקל לשעה, לא הרחק משכר מינימום. הבוס שלה הציע, כי אם תחל ללמוד במגמה באוניברסיטה או במכללה ותקבל תואר, שכרה יוכפל פי חמש - והיא תקבל לא פחות מ-120 שקל לשעה! האם מותר לה ללכת ללמוד, לקבל את התואר ולהגדיל את רמת ההכנסה?
 
הגראי"ל השיב תשובה נחרצת: 'בוודאי שלא! כי במקומות אלו מתקלקלים רח"ל'.
 
השואל לא הרפה: 'הרי ישנן מכללות שמיועדות "רק לחרדים" ומה החיסרון בזה?'
 
ראש הישיבה דחה את הטענה הזו על הסף בחריפות: 'זוהי פסיעה החוצה... מתחילים בכך ומתדרדרים עד לחילוניות רח"ל...'
 
מעניין לעניין, נשאל הגראי"ל לאחרונה, אם עדיף ללמוד הוראה שיש בה התעסקות רוחנית מחד, אך מאידך, קשה להשיג בתחום הזה עבודה, או לבכר לימודי הנדסה וכדומה שההכנסה הטמונה בהם, כפולה ויותר, והמקצוע מצוי בשוק. 'האם לא עדיף מצד חובת ההשתדלות ללמוד הנדסה?'
 
הגראי"ל השיב: 'צריך לחפש עבודה בדברים רוחניים, ולא בדברי חול שמרוקנים מרוחניות. ובאשר לחובת ההשתדלות, הרי שחובת ההשתדלות של האדם תלויה בבחירה שלו, ואם הוא בוחר בחיי רוחניות, חובת ההשתדלות שלו היא רק בזה'.
 
מה אפשר עוד להוסיף על אדם קנאי וצר אופקים שמפחד הקדמה כופה על נאמניו לדשדש לנצח בביצת הבורות והדלות. כל טיפה של השכלה, אפילו זאת הניתנת במכללות חרדיות למהדרין, מהווה סכנה למעמד הגילדה הרבנית ולכן יש לפסלה על הסף ולהחזיר את השפוט לכור בערותו. השאלה היחידה היא מדוע אנשים שפויים טורחים לשמוע בקולו של הארכי-שמרן שאינו מסוגל להציע להם דבר זולת סיסמאות ושקרים? האם לא הגיע הזמן שהם יפקחו את עיניהם ויזהו את התהום אליה הוא שואף למשוך אותם?
נקרא 23166 פעמים

השאר תגובה

אנא ודא שהינך מקליד השדות המסומנים ב-*

12 תגובות

  • קישור לתגובה חמישי, 06 יוני 2013 10:20 הוסף ע״י שי

    *** התגובה נמחקה עקב חריגה מתנאי האתר. ניתן להעלותה מחדש ב'דף התגובות של שי' ***

  • קישור לתגובה רביעי, 05 יוני 2013 19:21 הוסף ע״י טל

    שי היקר,

    ניכר מדבריך שהינך לא יודע להבדיל בין ביקורת לגידופים.

    בקישור זה תוכל ללמוד מה זה גידוף.

    http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%9C%D7%9C%D7%94

    ובקישור זה תוכל ללמוד מהי ביקורת.

    https://www.safa-ivrit.org/form/bikoret.php

    ולסיכום מה שמר עדי אביר עושה במאמריו זה ניתוח מעמיק, ביקורת מעמיקה ובסופה הצגת האמת והבעת דעה.

    ואם זה מכעיס או פוגע ברגשותיך אז הינך מוזמן לבקר באתר אחר.

    וחוץ מזה הינך לא שומר ראשו של אדון שטיימן וכל זה אינו נוגע אליך אישית.

    דרך אגב לפי ההלכה חל איסור מוחלט להכנס ולבקר באתרים כאלו. האיסור חל גם עליך והאיסור מגיע מפי המר''ן עובדיה יוסף אלה אם כן קיבלתה אישור מהמר''ן להכנס לאתר זה ואם כן נשמח באם תראה לנו תצלום של האישור.
    כמובן עם חתימתו של המר''ן.
    בנתיים הינך עובר על חוקי ההלכה.

  • קישור לתגובה רביעי, 05 יוני 2013 14:32 הוסף ע״י חילוני (מעגלתו של)

    שי:
    לא ציינת שום עובדה ואתה מוזמן להפסיק לשקר.
    הדיבורים של החרדים על השפויים הרי נוראים בהרבה ואינני צריך להזכיר רק את העגלה המלאה (בזבל) או את זה שיש לכם מנהיגים שמודיעים לכל העולם שתאונות נגרמות בגלל אורח החיים החילוני ורעידות אדמה נגרמות בגלל הומואים.
    אינני צריך להזכיר את כל נאומי השטנה חוצבי הלהבות שמשווים בין דמוקרטיה לבין סרטן ואת סיסמת "עוצו עצה ותופר" הנשמעת מפיכם תדיר.
    אינני צריך להזכיר את כל הדיבורים הנוראיים האלה (נוראים שבעתיים מכל מה שנאמר עליכם בידי חילונים - כמובן שחרדים מושמצים על ידי חרדים אחרים בשפה נוראה עוד יותר בכל הפאשקווילים) מפני שהרבה יותר חמורים מדיבוריכם הם מעשיכם!
    אצלך כנראה הרבה יותר גרוע לציין שמישהו הוא טפיל שמשתמט מעול הפרנסה ומעול הביטחון מאשר להיות טפיל שמשתמט מעול הפרנסה ומעול הביטחון ומטיל את בטחונו ופרנסתו על אחרים.

  • קישור לתגובה רביעי, 05 יוני 2013 13:39 הוסף ע״י שי

    לחילוני,

    ציינתי עשרות עובדות שלא זכו להתייחסות מצדכם,כנראה שלא היו נוחות לכם.
    מכיוון שאתה אדם נאור תפתח את ספרי ההיסטוריה ותבדוק מתי בפעם האחרונה דיברו וכתבו על קבוצת אנשים בצורה שאתם עושים מידי יום.
    התרגלתם לנהל ויכוחיים ילדותיים בנושאי תורה שאין לאף אחד מכם מושג בהם וכמו כן שנושאי מדע שגם כאן אין לאף אחד מכם מושג. משום מה אתם מקבלים את דבריו של אביר כעובדה מוגמרת מבלי לבדוק אותה. מעניין אגב לדעת שהוא מצליח למכור לכם את הקשקושים שלו, די מזכיר את מכירת החברה שלו.

  • קישור לתגובה רביעי, 05 יוני 2013 11:59 הוסף ע״י עדי אביר

    שי,

    פתחתי עבורך דף בשם 'התגובות של שי' בכתובת:

    http://www.1vsdat.org/index.php?option=com_k2&view=item&id=730:%D7%93%D7%A3-%D7%94%D7%AA%D7%92%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%A9%D7%99&Itemid=170

    אתה רשאי להשמיץ בו את כל מי שאתה רוצה, בהתאם לכללי האתר כמובן, אבל אבקשך לא להגיב יותר באף מאמר זולת הדף הזה.

    בברכה

    בברכה,

    עדי אביר

  • קישור לתגובה רביעי, 05 יוני 2013 10:55 הוסף ע״י חילוני (מעגלתו של)

    שי היקר (תרתי משמע, שהרי מימון החברה בה אתה חי באמת עולה לי הרבה:
    כנראה שאינך מבין את ההבדל בין הסתה לבין ציון עובדות בדוקות שאינן מחמיאות לך.
    כל דבריך מורכבים מגידופים ומהענקת תארים ולא מצויינת בהם ולו עובדה אחת.

  • קישור לתגובה רביעי, 05 יוני 2013 10:18 הוסף ע״י שי

    לטל היקר והנכבד,

    מדוע לי אסור להתבטא כנגד מר אביר שמבוגר ממני ב 30 שנה ואילו למר אביר מותר להתבטא בצורה מזלזלת ומשפילה כלפי רבנים דוגמת הרב שטיינמן שמבוגר ממנו ב - 30 שנה?
    גם אם הוא אינו מסכים עם דעותיו יש דרך להתבטא ואם צריך אפשר גם לצנזר תגובות לא ראויות של גולשים.
    מכיוון ומר אביר מתנהג בצביעות ומטיף מתי שנוח לו אנחנו נאלצים להשיב לו באותה המטבע.
    גם אם מר אביר מבוגר ממני אפילו ביום אחד אני מצפה ממנו ליחס הוגן. כל האתר שלו מלא בדברי הסתה פרועים כנגד ציבור שלם. הוא תולה את כל הבעיות שיש למדינת ישראל בציבור החרדי. אני מבין שקשה לכם להשלים עם העובדה שיש לציבור החרדי ייצוג של 15 אחוז בכנסת אבל כרגע אתם בקואליציה. בוא נבחן את מצב המדינה בעוד 4 שנים ונראה אם אכן אתם צודקים.
    מר אביר צריך ללמוד מנסיון העבר מה קורה כאשר מסיתים באופן יומיומי. רמז בעברו הרחוק מאוד הוא השתייך למחנה מסוים שהסית.
    כמובן שלמר אביר אין חלק באותה הסתה הוא נטש את המחנה הזה מלפני שנים רבות אבל הוא צריך ללמוד מהם.
    כולי תקווה שמר אביר יפרסם את תגובתי.

    שי,

  • קישור לתגובה שלישי, 04 יוני 2013 17:58 הוסף ע״י טל

    לשי היקר והנכבד,
    מר עדי אביר אינו אחראי על תגובות של גולשים שהוא אינו מכיר אבל הוא גם אינו מצנזר אותם כל עוד אינם עוברים את גבול הטעם הטוב.


    אבל אני חושב שאתה מגזים.


    אתה לא יכול להתבטא כך כלפי אדם מבוגר ממך בהרבה שיכול להיות הסבא שלך וגם אם אינך מסכים עימו ועם דעותיו.

    מר עדי אביר תרם רבות למדינת ישראל ולחברה ואני חושב שהוא עדין תורם. לי בכל אופן הוא תרם רבות מבלי שהוא בכלל יודע זאת. מר עדי אביר נתן לי את המתנה הכי יקרה ולמתנה זו קוראים ידע וכלים שיגרמו לי ללכת ולרצות ללמוד.

    מה עוד אפשר לכתוב לך שי ? תתבייש לך.

  • קישור לתגובה שלישי, 04 יוני 2013 11:40 הוסף ע״י שי

    קשה לרב אביר לקבל את העובדה שיותר ויותר חילונים עוזבים את עולמו המעוות ומגלים דרך אחרת הרבה יותר טובה ונקייה. ברוך ה' אני שומע שגם בשכונה הקדושה רמת אביב יש התחזקות למורת רוחו של הדתלש. מעניין לראות תמונות של הרב אביר עם סנדלים וחולצת סוף מסלול וכיפהלה צבעונית בגודל חצי שקל על ראשו.

  • קישור לתגובה שלישי, 04 יוני 2013 11:36 הוסף ע״י שי

    כל הכבוד חמוד כמה אביר משלם לך?

  • קישור לתגובה שני, 03 יוני 2013 20:59 הוסף ע״י הרב בריח

    ב''א

    שי אני מאוד מציע לך ללכת ולרכוש השכלה כלשהי. יש בלשכת התעסוקה השלמת השכלה ל 12 שנות לימוד וכדאי לך למהר מ''ס המקומות מוגבל.אתה עושה בושות לדת עדיף לך תחילה לרכוש השכלה כלשהי שזו תקנה לך רכישת מקצוע בשביל ללכת ולעבוד במקום לשבת בבית כל היום מול המחשב ולהיות מושפל על ידי אנשים משכילים ממך בהרבה. נ.ב עדיף לך לעבוד למחייתך מאשר לעבוד על אחרים וגם על חשבון אחרים יחד עם זאת זה יתן לך גם תעסוקה וגם שקט נפשי ומוסרי ועוד כמה גרושים לרכישת השכלה אקדמאית שזו תקנה לך איי קיו ומנת משכל סבירה ולא כשל ילד בגיל המצוות. בעזרת השם מי יתן וכל זה יקרה ונזכה לראות זאת במהרה בימנו אמן סלה.

  • קישור לתגובה שני, 03 יוני 2013 13:34 הוסף ע״י שי

    חז"ל לימדו אותנו שכל הפוסל במומו פוסל.
    כאן מתגלות לנו תכונותיו של הדתל"ש אביר.
    קנאי, צר אופקים, שמפחד שהתורה תגביל את תאוותיו ומנסה ע"י התנגשות בתורה ובגדולי ישראל להצדיק את התנהגותו הבזויה.
    חבל שאינך לומד מניסיונם של רודפי הדת לאורך ההיסטוריה שפשוט אין לך סיכוי.
    רד מזה אביר.

התגובות האחרונות