Skip to content

1VSDAT

Open menu
שני, 20 אפריל 2015 13:48

התורה מוחלת על כבודה למען הצלחה בבחירות

דרג מאמר זה
(0 מדרגים)
 
הגראי"ל שטיינמן לבחור ישיבה: אינך חייב בכבוד אביך, לך להצביע
 
כיכר השבת, 16.3.15
 
 
 
 
הרב קנייבסקי: "מצביע 'עץ' שבחר הפעם ג' עוונו נמחל"
 
כיכר השבת, 22.3.15
 
 
 
כל עוד לא מדובר בבחירות קשה למצוא חרדי שיסרב לתרום את אלימותו וצרחותיו להגנת כבודה של התורה. התמונה, באופן טבעי, משתנה מקצה לקצה כשעולה החשש לאובדן מנדטים ולירידה בכוחם והשפעתם של הרבנים. כשאסון מעין זה מרחף באופק אך טבעי הוא שראש ישיבה קשיש יתעלם מהדיבר החמישי ויורה לצעיר שסר למרותו להעדיף את כבוד השמיים, שדורשים בתוקף שהבריות יצביעו עבור המפלגה החרדית הנכונה, על פני כבוד אביו שאסר עליו להשתתף בבחירות. אין ספק שלא יקשה על המתרצים להסביר מדוע התורה צריכה להתגמש לנוכח צרכי השעה, בדיוק כשם שההסבר הולם ימהר להתנגן בפיהם אם האב היה דורש מבנו להצביע בבחירות, הבחור היה מסרב והרב שטיינמן היה פוסק שהדיבר החמישי מחייב את הבן להישמע למצוות אביו.
 
הגדיל עשות הרב קנייבסקי שהבטיח בשם המרומים מחילה לעוונם של אלו שבעבר הצביעו למפלגה היריבה, מפלגת בני התורה, ובתנאי שבבחירות הקרבות הם יצביעו למפלגתו, מפלגת 'יהדות התורה'.
 
שני המאמרים הללו מטיבים להדגים כיצד רבנים תאבי שררה מנצלים את התורה לצרכיהם הפוליטיים וכופים על שפוטיהם, בפסקי הבל והבטחות סרק, להצביע למפלגה החרדית שמייצגת את האינטרסים שלהם ולא למפלגה חרדית זהה לחלוטין שמייצגת את האינטרסים של רבנים אחרים. מי שהפך את 'כבודה של התורה' לכלי שרת במגרש הפוליטי אינו צריך להתפלא אם אחרים הופכים את כבודו שלו לחוכא ואיטלולא ומתייחסים אליו כלא יותר מאשר עוד פוליטיקאי קטן שמנסה להטות את דעת הבוחרים באמצעים פסולים, ואולי אפילו לא חוקיים.
נקרא 27362 פעמים

השאר תגובה

אנא ודא שהינך מקליד השדות המסומנים ב-*

11 תגובות

  • קישור לתגובה שישי, 24 אפריל 2015 12:15 הוסף ע״י עדי אביר

    החפץ בעילום שמו,

    מקבל את ההסבר שלך. אשמח לראות מה כתוב שם.

    עדי אביר

  • קישור לתגובה שישי, 24 אפריל 2015 01:04 הוסף ע״י החפץ בעילום שמו

    1. מה כתוב בו? http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%AA_%D7%9E%D7%A0%D7%97%D7%9D_-_%D7%94%D7%AA%D7%95%D7%95%D7%A2%D7%93%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA

    2. כיצד אני מסביר את העלמותו של דווקא הכרך הזה? זו סדרה של 96 כרכים. בבלוג של האתר ששלחתי קודם כתוב שהאדם שסרק את הסדרה סרק נכון להיום 52,298 ספרים במשך השנים. זה מספר עצום. נראה לי די סביר שטעות אנוש גרמה לו לפספס פה ושם, כולל את הכרך הזה.

    ניסיתי להעלות באתר השאלות-ותשובות שלהם (http://www.hebrewbooksqa.org/questions) בקשה שיסרקו את הספר בכדי להשלים את הסדרה, אך אני לא רואה שהבקשה נרשמה אצלם...

    מאידך, אמנם לא בדיוק מדובר בספר יסוד, אך ברוב בתי המדרש של חב"ד קרוב לוודאי שיימצא לו לפחות עותק אחד על המדפים.

    מכיוון שאני מתאר לעצמי שבית מדרש חב"די אינו בדיוק מקום הבילוי המועדף עליך, אם זה באמת מעניין אותך, כפי שכתבתי קודם, אוכל לנסות למצוא מקום לסרוק בעצמי.

  • קישור לתגובה שישי, 24 אפריל 2015 00:26 הוסף ע״י עדי אביר

    החפץ בעילום שמו,

    מעניין מאד. לא הצלחתי למצוא את הפרסום הזה בשןם מקןם באינטרנט. כיצד אתה היית מסביר את העלמותו? מה כתוב בו?

    עדי אביר

  • קישור לתגובה חמישי, 23 אפריל 2015 23:30 הוסף ע״י החפץ בעילום שמו

    מדובר בחלק ב' (עמודים 1265-1273) של הספר "תורת מנחם התוועדויות תשמ''ד".

    יש לך איפה להשיג את זה?

    משום מה בדיוק על הכרך הזה בסדרה דילגו (בטעות?) בסריקה באתר http://chabadlibrarybooks.com/chabad

  • קישור לתגובה חמישי, 23 אפריל 2015 14:21 הוסף ע״י עדי אביר

    החפץ בעילום שמו,

    לא ברור לי על אילו הסתייגויות שלי צריך לשפוך אור חדש אבל אם זאת לא טרחה רבה מידי עבורך אשמח לראות למה אתה מתכוון.

    מה שם הספר? אולי יש לי אותו.

    עדי אביר

  • קישור לתגובה חמישי, 23 אפריל 2015 13:41 הוסף ע״י החפץ בעילום שמו

    עדי,

    אורכו של הסרטון הוא רק כ-3 דקות, כך שמובן שהדברים באופן טבעי הוצאו במעט מהקשרם ונתונים לאי-הבנה מסוימת.

    אך יש מולי ספר שהחסידים הוציאו לאור באותן שנים, עם התמליל המלא של הדברים. פשוט מדהים איך יש בו התייחסות ו/או מענה השופך/ת אור חדש לגמרי ממש על כל אחת מההסתייגויות שהעלית.

    לא ידוע לי על קישור באינטרנט להקלטה המלאה או לתמליל הדברים, מה גם שאני נוטה להניח שזה לא עד כדי כך מסקרן אותך, אך במקרה שכן, אשמח למצוא את הזמן הנדרש לסרוק את העמודים הרלוונטים ולשלוח / להעלות אותם לעיונך.

    כל טוב ובשורות טובות!

  • קישור לתגובה רביעי, 22 אפריל 2015 10:30 הוסף ע״י עדי אביר

    החפץ בעילום שמו,

    תודה על הסרטון אבל כל שרואים בו זה את הרבי שלכם משמיץ בעלמא מבלי לגבות את השמצותיו בעובדות כלשהן. ניתן גם להבין מדבריו שהוא מרשה לעצמו לגמד את כל רבני הזרמים האחרים, מבלי יוצא מהכלל, כי לדעתו רק הוא אדם ישר וחסר אינטרסים וכל האחרים הם רודפי בצע ושלטון. אני, לעומתו, מעדיף לעגן את דבריי בעובדות, אפילו אם לשם כך עלי לנקוב בשמנות ואולי אפילו לפגוע באנשים מסויימים ברמה האישית.

    הסרטון שהבאת הוסרט לפני שנים רבות. כיום גם מוסדות חב"ד למיניהם מקבלים תמיכה ממשלתית נדיבה ולמיטב ידיעתי הם אפילו ויתרו על העקרונות הכלל ירדיים והסכימו להצטרף למערכת החינוך הממלכתית-חרדית.

    עדי אביר

  • קישור לתגובה רביעי, 22 אפריל 2015 01:05 הוסף ע״י החפץ בעילום שמו

    עדי, ייתכן שתופתע לראות מי סבר כמוך (למרות שהדברים בהקלטה נאמרו בדרך אגב והוצאו במעט מהקשרם המקורי):

    http://chabad.info/video/rebbe/%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%99%D7%95%D7%9D/%D7%9E%D7%A6%D7%9E%D7%A8%D7%A8-%D7%94%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%92%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%9B%D7%A8%D7%95-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%93%D7%AA/

    הדברים קשים, אך מעניינת מאוד היא הזהירות התמידית לדבר אך רק ברמה הרעיונית, מבלי לנקוב בשמות ולפגוע באנשים ברמה האישית. שיח ציבורי שכזה - לדעתי, ראוי ללמוד ממנו...

  • קישור לתגובה שלישי, 21 אפריל 2015 23:20 הוסף ע״י חילוני (מעגלתו של)

    ברצוני לחזק את דברי עדי, ולהמליץ לכולם לקרוא א המאמר הבא:
    http://www.hayadan.org.il/believers-estimates-of-gods-beliefs-are-more-egocentric-0612099

  • קישור לתגובה שלישי, 21 אפריל 2015 00:48 הוסף ע״י עדי אביר

    ישראל,

    לא טענתי, חלילה, שהרב שטיינמן הוא רודף בצע או מושחת. אני כן טוען שהוא רודף שררה וכבוד והתנהלותו מכוונת לא רק לשמירת כבוד התורה אלא גם לשמירת מעמדו הבכיר בקרב עדת שפוטיו. בגילו הוא גם חושב על מורשתו ולכן הוא רק מקצין את עמדותיו כיאות למי שכביכול שומר על המסורת היהודית ןמגן על התורה מפני כל אלו שמתנכלים לה.

    אני מאמין שהוא באמת חושב שחיוני לשמור על מערך הישיבות, ההסתגרות, ההתבדלות, ההחמרות והגישה הבלתי אמצעית לקופה הציבורית ולכן הוא רוצה סיעה חזקה בכנסת אבל שיקולים אלו הם יותר פוליטיים מאשר תורניים וקשה להכחיש שהוא מנצל את השפעתו התורנית כדי להשיג יעדים פוליטיים שבעתיד אולי יחזקו את עולם התורה. בגררו את הדת לזירה הפוליטית הוא מוזיל את ערכה של היהדות והופך את החרדים לעוד קבוצה פוליטית לה מותר להתנגד ובה מותר להילחם.

    הרבנים מנצלים את מעמדם התורני כדי להשפיע על הנשמעים להם ובכך הם מחשידים את עצמם בבחירת 'דעת תורה' שמתאימה לצרכיהם הפוליטיים. התופעה הזאת בולטת במיוחד בש"ס, שם 'דעת התורה' תמיד גיבתה את השחיתות של צמרת התנועה, אבל הליטאים אינם שונים מהם במהותם וגם הרבנים שלהם מנצלים את 'דעת התורה' למטרותיהם הכיתתיות והאישיות. הדבר בולט במיוחד בשני המאמרים שהבאתי לעייל שמוכיחים ששטיינמן וקנייבסקי אינם מפעילים את סמכותם התורנית כדי לגבש כוחות נגד החילונים או הדתיים הלאומיים אלא נגד המפלגה האולטרא-חרדית 'בני התורה' שההבדל בינה לבין 'יהדות התורה' מסתכם בזהותם של מנהיגיה.

    עדי אביר

  • קישור לתגובה שני, 20 אפריל 2015 23:33 הוסף ע״י ישראל

    עדי
    אני חושב שהרב שטיינמן באמת מאמין בתורה ולא עושה את זה בגלל שהוא תאב שררה ומעוניין לקדם את צרכיו הפוליטיים , ראית פעם באיזה דירה הוא גר?
    בקיצור אני חושב שהחרדים טועים ושהם מנהלים את חייהם בטיפשות אבל לא כל דבר שהם עושים זה ישר שחיתות.

התגובות האחרונות