Skip to content

1VSDAT

Open menu
שלישי, 22 אוקטובר 2013 21:21

כללי האתר

דרג מאמר זה
(0 מדרגים)
עקרונות
 
כל מבקר רשאי להביע דעה על כל המאמרים והתגובות שבאתר ואני מתחייב לא לצנזר, לשנות או להעלים אף תגובה לגיטימית. מאידך, תגובות לא לגיטימיות, שאת טיבן אגדיר בהמשך, תזכנה לטיפול שונה ואני שומר לעצמי את הזכות לעשות עימן ככל העולה על דעתי.
 
החרדים שביניכם לבטח ישמחו להעמיד אותי על טעויותיי והחרדים מהחרדים אולי ירצו להביע תמיכה ולחשוף את האתר בפני חבריהם. אין לי ספק שלפחות חלק מהמאמרים שאני מפרסם באתר, אם לא כולם, ירגיזו את שומרי האמונים ורבים מהם ירצו לכוון אותי לנתיב הנכון שיאפשר לי, בסופו של דבר, לראות את האור ולהכיר באמת האחת והיחידה שהם למדו בישיבותיהם מרבנים שמעולם לא הכירו בקיומה של אף אמת אחרת. גם התגובות של שומרי האמונים הללו חשובות לי ובתנאי שיש בהם משום חידוש והן אינן חוזרות פעם נוספת על העמדות התורניות הידועות והמוכרות.
 
בניגוד למדיניות שרווחת באתרים חרדיים, בהם אני מתקשה להביע את דעותיי ולהשתתף בפורומים, באתר זה כל אחד יכול להגיב לכל מאמר כל עוד הוא מתבטא בשפה מכובדת ואינו חורג מהכללים שיפורטו בהמשך. המגיב אינו חייב להרשם מראש והוא יכול לכנות את עצמו בכל כינוי שמוצא חן בעיניו (ובתנאי שאף מגיב אחר אינו משתמש בכינוי זה).
 
חשובות לי במיוחד הערות ענייניות שבאמת מסוגלות לפקוח עיניים ולהקרין אור חדש על הסוגיה הנידונה. אם אני טועה, אנא הסבירו לי היכן טעיתי ואם השמטתי פרשנות חשובה שמסוגלת להבהיר את המבוכה, אנא עזרו לי לשלבה במקום הראוי לה. אין לי שום כוונה להונות, להסתיר או לטייח ואני מעוניין לחשוף את כל נקודות המבט ולדון בכל בעיה מכל היבטיה.
 
אם אקבל הערות שיגרמו לי להכיר בטעויותיי או לשנות את דעתי בכוונתי לתקן את המאמר ולהזכיר בהערת שוליים את המגיב שעזר לי לראות תמונה מקיפה יותר ונכונה יותר.
 
 
דרכים בהם ניתן להגיב באתר
 
כל מבקר רשאי להגיב באופן ענייני על כל נושא שעולה באתר. המגיב יכול להזדהות בשמו או להגיב תחת כל כינוי שיבחר ובתנאי שהכינוי לא אומץ קודם לכן על ידי מגיב אחר. למען מנוע כל ספק רצוי לבחור כינוי בעל שתי מילים ולא להסתפק בשם פרטי זה או אחר.

המבקרים יכולים להביע את דעתם במספר אופנים:
 
1.
תגובות ענייניות הן אלו שמעשירות את המאמר בתובנות חדשות, תוקפות או מאשרות את הכתוב בו, מציגות זוויות ראיה אלטרנטיביות, מצביעות על שגיאות עובדתיות, השמטות, סילופים או מתייחסות לנושא באופן מכובד בכל דרך אחרת. התגובות הללו תיתוספנה באופן אוטומטי לסוף המאמר, שם הן תוצגנה בסדר כרונולוגי הפוך, היינו התגובה האחרונה שהתקבלה תוצג בראש הרשימה. תגובות לגיטימיות תוצגנה ללא כל שינויים או מחיקות. התגובות שנשלחות לאתר אינן נמחקות לעולם והן תישמרנה תמיד בהמשך למאמר אליו הן נשלחו. במקרים מאד נדירים, כשמספר התגובות ואורכן מקשה על קריאתן, התגובות מופרדות מהמאמר ומועברות לדף החדש.

מגיב שרוצה לתקן שגיאות כתיב בתגובתו מוזמן לשלוח לי בקשה לכתובת
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ואני כבר אדאג לתקן את שגיאות הכתיב שהוא יציין במכתבו.
 
2.
ניתן לפתוח דיון חדש באחד מהדפים הבאים:
 
 
א.
 
 
ב.
 
 
ג.
 
 
ד.
 
 
ה.
 
3.
אני אשמח לפתוח דף תגובות פרטי עבור כל מבקר שיבקש זאת. הדף יופיע בפרק 'דפים לשימושם של מגיבים מיוחדים'. המעוניינים מתבקשים לכתוב לכתובת המייל: abir@bezeqint.net ולבקש שאפתח עבורם דף משלהם שישא את שמם. במכתב זה על המבקש לציין את שמו המלא וכתובת מייל אמיתית באמצעותה אוכל לוודא את זהותו. הפרטים הללו ישארו חסויים והם לא יימסרו לאיש. בדף הפרטי שלו המגיב יוכל להעלות כל מחשבה שעולה בראשו ולהפיץ חומר תורני כאות נפשו.
 
4.
כל מי שרוצה לנהל בלוג עצמאי שיצטרף לשאר הבלוגים שבאתר, ועומד בדרישות ממנהל בלוג עצמאי, מוזמן לפנות אלי בשמו האמיתי לכתובת This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
 
5.
בראש כל דף ניתנת למבקרים אפשרות לדרג את המאמר ואודה לכל מי שיעניק למאמר ציון שמבטא את התרשמותו מתוכן המאמר. ציון 5 מבטא התרשמות חיובית ביותר וציון 1 מבטא התרשמות שלילית ביותר. אנא היו הגונים בעת הענקת הציון.
 
6.
הסקר בדף הבית מאפשר למבקרים לענות על שאלות ספציפיות. את התפלגות התשובות ניתן לראות כשמקישים על הכפתור 'תוצאות'.
 
7.
באפשרותכם לשלוח לחבריכם מאמרים שמוצאים חן בעיניכם ישירות מתוך המאמר על ידי הקשה על הקישור 'שלח דוא"ל' שבראש הדף.
 
8.
בתחתית המאמר תמצאו קישורים לרשתות חברתיות. הקשה על הקישור המתאים תיצור הפניה לדף ברשת החברתית הנבחרת. עליכם להיות מנויים באותה הרשת.
 
 
תגובות לא לגיטימיות והטיפול בהן
 
9.
תגובות אותן אני מגדיר כלא לגיטימיות יש להפנות מלכתחילה לאתרים אחרים, ולא לאתר הזה. תגובות לא לגיטימיות הן:
 
 
א.
תגובות שכוללות ניבולי פה, קללות והשמצות אישיות.
 
 
ב.
תגובות שמגמדות את כותב המאמר, או כל מגיב אחר באתר, מבלי להתייחס לתוכן המאמר עצמו. המלצה ללכת וללמוד את האמת בישיבה זו או אחרת תחשב לתגובה קנטרנית, מתנשאת ולא לגיטימית.
 
 
ג.
תגובות שמציגות לא יותר מאשר את ראית העולם השגרתית של רבני ואברכי הישיבות. האתר הזה אינו במה להפצת היהדות ולהחזרה בתשובה וכל מי שמנסה להעיק על הקוראים בתובנות מוכרות, אותן ניתן למצוא באתרים התורניים למיניהם, מוזמן למצוא לעצמו אכסניה מתאימה יותר. עמדות תורניות תתקבלנה בברכה רק אם הן סותרות, מפריכות או מאירות באור חדש את הסוגיה הנידונה במאמר. מי שמעוניין לפרסם דעות תורניות שגרתיות מוזמן לעשות זאת בדף התגובות הכלליות. מבקרים שאינם יכולים להכיל בקרבם את כל האמת התורנית שמציפה אותם מוזמנים לפנות אלי ולבקש שאפתח עבורם דף תגובות פרטי בו הם יוכלו להפיץ לעולם את כל אשר על ליבם.
 
 
ד.
תגובות שמכילות רק 'סיסמאות' בלתי מבוססות שרבנים וראשי כתות הטמיעו בפי תלמידיהם ושפוטיהם. איני דורש מכל מגיב לגבות את דבריו באסמכתאות אך הדיון במאמרים אינו הבמה הנכונה לזריקת סיסמאות בלתי מוכחות.
 
 
ה.
תגובות בהן נראה שהמגיב אינו מבין את האמור במאמר וברור בעליל שאין לו את רמת הידע וההבנה הדרושים להתייחס לאמור בצורה מושכלת.
 
 
ו.
תגובות שמטרתן, לפי מיטב שיפוטי, להציף את האתר בתכנים תורניים.
 
 
ז.
רצף של תגובות שנשלחות ממגיב אחד מבלי שהתקבלה בינתיים תגובה ממגיב אחר. אין להציף את האתר בשרשרת של תגובות שהיו יכולות למצוא את מקומן בתגובה אחת שנוסחה כהלכה.
 
10
תגובות לא לגיטימיות שיישלחו לאתר על ידי מגיבים שמזדהים בשם ותיבת דואר אמיתיים יזכו להתייחסות מכובדת: אני אתריע על חריגות מנוהלי האתר ואציע למגיב, בהמשך לתגובתו או במייל פרטי, לנהל דף תגובות פרטי או להפנות את תגובותיו לדף תגובות כללי. אם המגיב לא ישעה להתראתי אני אחליט אם ברצוני להעביר את תגובתו לדף התגובות הכללי או למחקה ולבקשו להעלותה שנית בדף המתאים.
 
11.
טרולים אנונימיים, היינו מגיבים ששולחים תגובות לא ראויות תחת שם בדוי, לא יזכו באותו היחס ואני שומר לעצמי את הזכות לטפל בתגובותיהם בכל דרך שאמצא לנכון, ובכלל זה מחיקת התגובה או חלקה, הוספת הערות משלי בגוף התגובה וכדומה. אין בכוונתי להרבות במחיקות אבל לא אתן למגיבים אנונימיים שאיש אינו יודע מי הם ומה מטרתם, להוריד את רמתו של האתר. מגיבים שאינם רוצים שאתייחס אליהם כאל טרולים אנונימיים מוזמנים לשלוח לי במייל את פרטיהם ואת כתובת המייל שלהם ואז אתייחס אליהם כאל מגיבים מזוהים. אני מתחייב שבמקרה זה פרטי המגיב ישארו חסויים והם לא יימסרו לאף גורם אחר. 
נקרא 4429 פעמים

השאר תגובה

אנא ודא שהינך מקליד השדות המסומנים ב-*

2 תגובות

  • קישור לתגובה שישי, 10 אפריל 2020 23:21 הוסף ע״י עדי אביר

    זאב,

    אתה צודק והיום אכן מבחינים בין תפח (swell, rise) – השמין, גדל בנפחו - לבין טפח (slap) – היכה (נתן מכה שטוחה).

    חז"ל, לעומת זאת, פחות הקפידו ולכן לפחות בשני מקרים אתה מוצא את השורש 'טפח' במקומות בהם היית מצפה למצוא את השורש 'תפח'.

    'עֲרֵבָה שֶׁהִיא קָטַפְרֵס, וְהַבָּצֵק מִלְמַעְלָן וּמַשְׁקֶה טוֹפֵחַ מִלְּמַטָּן, שָׁלשׁ חֲתִיכוֹת בְּכַבֵּיצָה, אֵינָן מִצְטָרְפוֹת. וּשְׁתַּיִם, מִצְטָרְפוֹת' (משנה, טהרות ח:ח)

    'לקה העולם שליש בזיתים ושליש בחטים ושליש בשעורים ויש אומרים אף בצק שבידי אשה טפח' (בבא מציעא נט:ב).

    עם זאת, מיהרתי לתקן את ההאיות במאמר 'גודלו של האל'.

    תודה.

    עדי אביר

  • קישור לתגובה שישי, 10 אפריל 2020 17:57 הוסף ע״י זאב גיא

    מצאתי טעות כתיב באחד מאמרים. המאמר מדבר על הגודל הפיסי של האל. רצית לומר "הוגדל" וכתבת: המשיך "לטפוח" במקום "לתפוח" לטפוח: או להכות קלות או מלשון טפח שהיא מידת אורך של אגרוף עם אגודל. לתפוח זה משורש נפח לנפח = לעשות נפוח , גדול יותר.
    האתר מענין. לא הספקתי לעיין בו באופן מעמיק. ממה שראיתי גישתי דומה. אם כי אני חילוני לא מאמין. בניגוד לך אני נגד השוויון והגיוס שלהם. אני מבין שצהל לא רוצה וגם לא צריך אותם וחבל לבזבז עליהם זמן ובעיקר משאבים. מה שחשוב שלא יקבלו תקציבים מכיסינו.
    עדיף שלא יחששו מגיוס וילכו לעבוד ולא בשחור, ושישלמו מסים. אני מעריך שאימת גיוס של מי שעובד גורמת להרבה עיוותים ועדיף לשחרר אותם ואותנו מגיוסם.

התגובות האחרונות