אופיו המתמטי של היקום
|
מי מבין את אלוהים טוב יותר - אני או כל הרבנים גם יחד? שאלה טפשית. איזו הבנה כבר יכולה להיות לאנשים שמעולם לא טימאו את ידיהם בספר מחקרי ומעולם לא חיללו את מחשבותיהם באף טיפה של ידע מדעי? אני מניח שכל הרבנים הם אריות בנגלה ובנסתר ושעל קצה לשונם מסתלסל בקלילות כל ארון הספרים היהודי אבל אף אחד מהספרים שבשינונם הם שרפו את מיטב שנותיהם אינו מסוגל לפתוח ולו את צוהר הקטן ביותר למחשבותיו של אל שעולמו נשמע אך ורק לתכתיבים המחייבים של חוקי הטבע ולכללים הנוקשים של המתמטיקה.
אם יסתבר שלמרות הכל ניתן לטפול על אל כלשהו את בריאתו של היקום אזי לבטח לא ספרי התורה הם אלו שעמדו מול עיניו אלא ספרי מתמטיקה, סטטיסטיקה, אסטרונומיה, פיסיקה, ביולוגיה, כימיה וגיאולוגיה. למעשה, כל מי שנחשף למינימום של לימודי ליבה, ובחר שלא לעצום את עיניו בפני אמיתות לא-רבניות, אינו יכול להתעלם מהעובדה שקיימת חוקיות-על ששולטת על היקום וכופה עליו את התכונות הבאות:
|
1.
|
תופעות הוליסטיות מתפרקות למרכיבים מדידים
|
|
העולם ההוליסטי חושף בפני חושינו אך ורק תופעות מרוכבות אבל את התופעות הכוללניות והמרוכבות הללו ניתן לפרק לרכיבים נפרדים ומדידים. רדוקציה זאת מאפשרת לנו לתאר כל תופעה הוליסטית על ידי סט של נוסחאות מתמטיות שבאמצעותן ניתן לחזות את ההתנהגות העתידית של התופעה ההוליסטית כולה. אף שיש להניח שלעולם לא נוכל לבצע רדוקציה מושלמת של המציאות ההוליסטית, ותמיד יוותרו אספקטים של הטבע שלא נוכל לתאר באמצעות נוסחאות מתמטיות, המדע ימשיך להגדיר עוד ועוד רכיבים בדידים והשפעתם של האלמנטים הבלתי מופרדים תלך ותעשה יותר ויותר שולית.
|
2.
|
העולם הריאלי מתמפה לתוך נוסחאות מתמטיות
|
|
ניתן למפות תופעות טבעיות לתוך נוסחאות מתמטיות ולהפכן ל'חוקי טבע'. זאת היא כנראה התגלית הגדולה ביותר בתולדות האנושות שכן בחסותה אנחנו מרשים לעצמנו להחליף תיאורים מילוליים אינסופיים, אותם לעולם לא נוכל לנתח ומהם לעולם לא נוכל ללמוד דבר, בנוסחאות מתמטיות פשוטות שחושפות את ההתנהגות הגלויה והסמויה של הטבע ומאפשרות לנו לנבא את מהלכיו ותגובותיו.
כיוון שהמדע מצליח להסביר יותר ויותר פנים של הטבע, וכך לצמצם בהדרגה את חשיבותם של הרכיבים הבלתי מדידים, אנחנו נתקלים בפחות ופחות תופעות אותן לא ניתן להסביר באמצעות החוקיות המתמטית. עלינו, אם כן, להניח שבעתיד חוקי הטבע יסבירו, ויאפשרו לחזות, מספר גדל והולך של תופעות שמתרחשות בעולם הריאלי ובשלב מסויים אפילו אחרון העקשנים יצטרך להודות ששום מציאות על-טבעית אינה משפיעה על המציאות הריאלית.
בתחומים מסויימים, דוגמת המכניקה הניוטונית, המדע כבר מבין את כל הרכיבים שהשפעתם על המציאות אינה זניחה לחלוטין ולכן נוכל להניח בביטחה שלעולם כבר לא ניתקל בתופעות בלתי מוסברות וגם אם ניתקל בתופעות כאלו נצטרך אולי לעדכן את חוקי הטבע שלנו אבל לא נידרש להניח שהטבע אינו נשמע לחוקיות הנוקשה של המתמטיקה. בתחומים אחרים, אותם אנחנו עדיין מגדירים בשם 'מדעי החברה' ו'מדעי הרוח', האנושות עדיין לא הצליחה לעשות רדוקציה של המציאות ההוליסטית ולהציג לנו חוקיות מתמטית. עם זאת, ניתן להניח שהתקדמות עתידית במדעי המח תאפשר לנו להפוך את הפסיכולוגיה, ובעקבותיה את הסוציולוגיה, למדעים מדוייקים ומי יודע, אולי בעתיד תימצאנה הנוסחאות שתהפוכנה גם את ההיסטוריה והספרות למדעים בעלי חוקיות מתמטית.
|
3.
|
הנוסחאות המתמטיות הן תמיד קונסיסטנטיות
|
|
לעולם לא תמצאנה סתירות בין שתי נוסחאות שונות שמתארות פנים שונים של העולם הריאלי ולכן כל נקודות המבט המדעיות הן לגיטימיות במידה שווה. למעשה, המדע עצמו ממהר לפסול כל מודל שנוסחאותיו סותרות נוסחאות שמשמשות במודלים אחרים וממילא כל התורות, התיאוריות והמודלים חייבים לחיות בהרמוניה אלו עם אלו. משמעות הדבר היא שמכונית שנבנית ביפן תוכל לשרת גם את תושבי ריו דה ג'נרו ושחללית שמשוגרת מכדור הארץ תתנהג כמצופה ממנה גם בקרבת המאדים, צדק ושבתאי.
|
4.
|
החישובים המתמטיים מחייבים את הטבע
|
|
לאחר שהצלחנו למפות את התופעות הטבעיות לתוך נוסחאות מתמטיות אנחנו יכולים להתעלם מהטבע עצמו ולעבוד רק עם הנוסחאות המתמטיות. את הנוסחאות המתמטיות שבידינו אנחנו רשאים לעבד במגוון רחב של דרכיםמבלי לאבד את התאמתן לתופעות הטבעיות. לשם משל, מותר לנו לבצע פעולות מקבילות בשני צדדי המשוואה או לשתול תוצאות של חישוב אחד בנוסחה שונה לחלוטין והמשוואות שתתקבלנה עדיין תשקפנה את העולם הריאלי. הנוסחאות המעובדות, גם לאחר שביצענו בהן מספר רב של פעולות מותרות, תנבאנה בדייקנות את התופעות שיתרחשו בטבע, כלומר תוצאות החישובים 'כופות' על הטבע את התנהגותו העתידית.[א]
|
5.
|
ההתאמה בין העולם הריאלי להצגתו המתמטית אינה מותנית בזמן או במקום
|
|
קיימת התאמה מוחלטת בין התנהגותו של הטבע לבין ההצגה המתמטית של ההתנהגות הזאת וההתאמה תתקיים ללא תלות בזמן או במקום. אותה הנוסחה תקפה בכל נקודה ביקום ובכל רגע בזמן ולכן אנו יכולים להבין אירועים שהתרחשו בעבר העמוק ולנבא את מקצת האירועים שיתרחשו בעתיד הרחוק.
אין כמובן שום דרך להוכיח שנוסחה מתמטית כלשהי הייתה תקפה גם בעבר ושהיא תהייה תקפה גם בעתיד. באותו אופן אנחנו חייבים לקבל באופן אקסיומטי שהנוסחאות המתמטיות כופות את עצמן על הטבע גם באיזורים הרחוקים של היקום. עם זאת, כל ההשלכות של אירועים רחוקים בזמן ובמרחב הן קונסיסטנטיות עם תחזיותיהן של הנוסחאות המוכרות לנו ואין לנו שום סיבה להאמין שחוקי הטבע אינם תקפים תמיד ובכל מקום.
במצבי קיצון חריגים, דוגמת טמפרטורות או מהירויות גבוהות במיוחד, חלק מהנוסחאות המקובלות מאבדות את תקפותן ואנו נאלצים להשתמש בנוסחאות יותר כלליות. עם זאת, הנוסחאות הכלליות לעולם לא תסתורנה את הנוסחאות היותר שימושיות ותמיד ניתן יהיה לגזור את הנוסחאות המקובלות מתוך הנוסחאות הכלליות.
|
6.
|
החוקיות של הטבע מגדירה את גבולות המקריות
|
|
למרות כל האמור לעייל, הטבע שומר לעצמו מרחבי תמרון שאינם נשלטים על ידי החוקיות המתמטית אבל המדע מאפשר לנו להגדיר היטב את המצבים בהם הדטרמיניזם מפנה מקום למקריות ולהטוות גבולות להתנהגויות הבלתי-צפויות. כולנו מכירים את חוק אי הוודאות של הייזנברג, את השפעתו ההרסנית של החוק השני של התרמודינמיקה, את שגעונותיה של המכניקה הקוונטית ואת תכתיביה של תורת הכאוס אבל במקרים הללו החוקיות הקשוחה והדטרמיניסטית מפנה את מקומה לחוקיות סטטיסטית שעדיין מאפשרת לנו להבין את העולם ולחזות את העתיד, אף אם לא בוודאות גמורה.
כך, לשם דוגמה, החוק השני של התרמודינמיקה ותורת הכאוס מבטיחים לנו מערכות בהן המקריות העיוורת אכן שולטת בכיפה אבל המערכת הכאוטיות הללו מתפתחות לאורן של הסתברויות שמוכתבות על ידי חוקי הטבע ולכן אף שאין אנו מסוגלים לנבא התרחשויות ספציפיות במערכות כאוטיות למדע עדיין יש הרבה מה להגיד לגבי שלבי התפתחותן, הגבולות שתוחמים אותן ומאפייניהן.
|
החוקיות המתמטית חסרת הפשרות שכופה על המציאות לנהוג אך על פי תכתיביהם של חוקי הטבע היא עובדה שאף להטוטנות פרשנית אינה יכולה להעלים או לעוות. זאת היא התכונה הבסיסית ביותר והדומיננטית ביותר של היקום ולכן אם העולם הזה נברא על ידי ישות תבונית הרי שאותה ישות בהכרח כפתה עליו את החוקיות הזאת. ברור, אם כן, שה'בורא' התיאורטי חושב במונחים מתמטיים והוא הנחיל לעולמו חוקי טבע שנשמעים לכל תכתיביה של המתמטיקה. זאת היא האמת לאמיתה וכל מי שלא יפסול על הסף את החשיבה המדעית שהתפתחה במהלך חמש מאות השנים האחרונות יהיה חייב להגיע לאותה מסקנה.
אני מכיר בשלטונה הבלתי מעורער של המתמטיקה ולכן נראה לי שאני מבין את מחשבותיו של ה'בורא', או לפחות את כיווני המחשבה שלו. אני איני היחיד. יחד עימי עשרות או מאות מיליוני אנשים ברחבי העולם כבר הבינו שהעולם הושת על חוקי טבע שנשמעים לתכתיביה הקשוחים של המתמטיקה ורבים מהם בחרו לזנוח את כתבי הקודש העקרים וללמוד את המתמטיקה והמדעים בהם ה'בורא' שיקע את מחשבותיו, תכנוניו ורצונותיו.
|
מחשבותיו של 'הבורא' הרבני
|
בניגוד לאנושות הנאורה שכבר הבינה שה'בורא' חושב במונחים מתמטיים ומדעיים, לרבנים עדיין נדמה שהוא חושב במונחים הפרימיטיביים של העת העתיקה וימי הביניים. כיוון שהם מעולם לא התקרבו למהפכות המדעית שחשפו בפני המוארים את האידיאות האמיתיות שמאכלסות את מחשבותיו של ה'בורא', אם אכן קיימת ישות כזאת, הם גם לא גילו שהעולם נוצר לפני 13.7 מיליארדי שנים לערך על ידי סדרה של חוקי טבע בעלי חוקיות מתמטית ולכן הם ממשיכים לדבוק באגדות מיתולוגיות, מגוחכות וחסרות כל שחר שמספרות על אל גשמי ומוחשי שלפני פחות מששת אלפים שנה ברא עולם מוגבל, תחום ובלתי משתנה[ב] אותו הוא איכלס במיני יצורים חיים שנבראו במהלך שישה ימים בלבד ובבני אנוש שהשתלשלו מחלציו של אדם אחד שבאפיו האל הגשמי והמוחשי נפח נשמת חיים. בבא היום, האל בחר מכל משפחות האדמה עם שולי אחד וכפה עליו פולחני דם, טכסים שמאניים, מצוות חסרות כל שחר וכוהנים, ואחר כל רבנים, אותם יש לכבד, בקולם יש לשמוע ולרווחתם יש לדאוג.
לרבנים שתפסו בעלות על האל נדמה מרום יומרותיהם וחוצפתם שבורא כללי הטבע והחוקיות המתמטית למעשה חושב רק עליהם ורוצה רק בטובתם ונדמה להם שאם בני ישראל לא ימלאו את מצוותיהם ה'בורא' שלהם יתגייס לעזרתם ויעניש את כל הסוטים מדרכם. שאל כל רב חרדי והוא מייד יסביר לך שאם לא תניח על עצמך רצועות עור שנלקחו מפרה מתה, לא תחזור על אותן נוסחאות חסרות משמעות לפחות שלוש פעמים ביום, לא תכלה את ימיך בלימודי סרק חסרי כל ערך ומשמעות, לא תפגין באלימות נגד כל מיני עוולות מדומות, לא תאכל מאכלים בעלי תו כשרות יקר, לא תרכוש חפצי קדושה מהודרים, לא תתרום כסף למוסדות רבניים, לא תשליך פירורי לחם לים, לא תתענה את נפשך ביום כיפור, לא תחוש בסגר בשבת, לא תיתן לרבנים לשלוט בחיי האישות שלך ולא תשמור על אלפי ההלכות ודקדוקי ההלכות שההזיות הרבניות הולידו במהלך אלפיים שנות השתוללות בלתי מבוקרת אזי האלוהים שלהם יעניש אותך בעונש כרת ויגלה אותך למעמקי הגיהנום שם תיצלה בצואה רותחת עד קץ כל הדורות.
לרבנים אין כל עניין ב'בורא' האמיתי. הם רוצים שכולם יאמינו רק ב'בורא' המבויית והמאולף שהם המציאו, שתמיד, אבל תמיד, נשמע להוראותיהם, ממלא אחר מצוותיהם ודואג לכבודם, סמכויותיהם ורווחתם. הם מבססים את מעמדם על מיתוס שטוען שכל הידע האנושי והרצונות האלוהיים כבר קופלו בתורה שבידם וכיוון שהם היחידים שהוסמכו לפענח את צפונות התורה הרי שעל כולם להשמע להם ולנהוג אך ורק על פי תכתיביהם. הם טועים. בתורה שלהם אין שום אמיתה שמסוגלת לשרוד את הבדיקה האובייקטיבית הפשוטה ביותר.אדרבה, אם התורה מצפינה בתוכה את כל האמיתות המדעיות שכבר נחשפו, ושעוד ייחשפו, מדוע מעולם לא מצאנו רב שפרסם ברבים איזו שהיא אמת מדעית חדשה ובלתי מוכרת. מדוע הרבנים תמיד מצאו דרכים לנכס לעצמם ולעגן בפסוקים רק את התובנות המדעיות של זמנם, וכשהללו התיישנו מדוע הם מיהרו להפוך את כל דבריהם הקודמים למשלים עמוקים ואלגוריות נפלאות. האם הדעת אינה נותנת שהרבנים שחושבים שהתורה היא המקור לכל הידע האנושי, שמאמינים ש'כך היה הקדוש ברוך הוא מביט בתורה ובורא את העולם'[ג] ושמאמצים את הפתגם הנבוב 'הֲפָךְ בָּהּ וַהֲפָךְ בָּהּ, דְּכֹלָּא בָהּ', היו אמורים להגיע לאמת לפני המדענים ולא אחריהם?
למעשה קשה לי להבין מדוע הרבנים אינם עוסקים בזה הרגע בפיצוח צפונות התורה ואינם מביאים לאנושות תשובות לשאלות בהן המדע המודרני עדיין מתחבט: כיצד ניתן לרפא את מחלת הסרטן? האם היקום ימשיך להתרחב לנצח או שהחומר השחור והאנרגיה השחורה יעצרו בבא היום את התפשטותו? האם קיימים יקומים מקבילים ליקום שלנו? כיצד משפיע בוזון היגס על הכבידה והאם קיים מודל שמאחד את כח הכבידה עם הכח המגנטי, הכח החלש והכח החזק? מדינות העולם, ובכללן גם ישראל (אם לא יגרשו אותנו משיתופי פעולה בינלאומיים), הרי ישקיעו טריליוני דולרים בחקירת סוגיות שפתרונן כבר נמצא בעומקם של ספרי התנ"ך. לא חבל? לא פשוט יותר להושיב כמה רבנים שיפצחו את הסודות הללו ויחסכו לכולנו את הזמן, המשאבים והמאמצים? מדוע העולם התורני, שלא וויתר על אף רעיון אחר ליניקת תקציבים ממשלתיים, לא הקים מכונים לחשיפת המדע שבתורה ולא דרש תקציבי ענק להפעלתם? רק חשבו על הכספים שניתן להפנות מהמעבדות אל הישיבות, על התגליות הגדולות שהיו מעלות את קרנה של התורה ועל בושת הפנים שתיגרם לכל הספקנים שחושבים שהתנ"ך מכיל רק סיפורי בדים, הבלים והלכות חסרות ערך.
|
מלחמת בני החושך בבני האור ו'חילול השם' של הרבנים
|
לא רק שהרבנים אינם מסוגלים להבין את מחשבותיו של ה'בורא' האמיתי אלא שבעיוורונם הם נוהים אחרי אל שקר, שהומצא על ידי אנשי דת אינטרסנטיים שהיו זקוקים לסמכות עליונה שתגבה את יומרותיהם ותביעותיהם. האל הכוזב הזה מתחזה ל'בורא' ומנכס לעצמו את השגיו ואת יצירתו אבל אלו שעיצבו אותו כצלמם ובדמותם גם הטמיעו בו את בורותם ולכן הוא מעולם לא הצליח להוציא מפיו אף אמירה שאינה מעוררת רעמי צחוק אצל כל מי שכבר נחשף לתורתו של 'הבורא' האמיתי. את האל הכוזב הרבנים לא עיצבו מעצים ואבנים אלא מהבלים ומחשבות סרק אבל איש מהם עדיין לא הצליח לדחוס למוחו של האל המזוייף את מחשבותיו של מי ש'ברא' בכח חוקי הטבע ותכתיבי המתמטיקה.
הרבנים אימצו 'בורא' כוזב וקשרו את גורלם בגורלו. בשירותו של אלוהי השקר שלהם הם שלחו מיסיונרים, שטפו מוחות, השכיחו ידע ותובנות קיימות ודחסו למוחות בלתי מעוצבים את הבורות שגרמה לרבבות להצטרף לצבאם של בני החושך ולהקדיש את חייהם למלחמה בבני האור ובנאורות שהם מייצגים. הרבנים מבינים שאורו של ה'בורא' האמיתי מסוגל למוטט את עולם ההזיות והשקרים שרק בו הם מסוגלים להשתרר על נשמות טועות ותועות ולכן הם בנו סביב שפוטיהם חומות בצורות שחוסמות את האור ועוצרות כל טיפה של אמת שעלולה לסכן את הבורות הקדושה. אל המחשכים מפחד מהאור ולכן לכלואים מאחורי החומות אסור להחשף לתכנים נאורים: הם אינם רשאים לקרוא ספרות לא תורנית, יפה ומחקרית כאחת, אסור להם לעלעל בכתבי עת כלליים ומקצועיים ואת העולם הם רשאים לראות רק דרך הפריזמה המעוותת של העיתונות החרדית. רבני החושך סתמו את כל הפרצות דרכן יכלו להתגנב פנימה אפילו קרני האור הקלושים ביותר: לכלואים אסור לראות סרטים, לצפות בטלויזיה ולהקשיב לרדיו לא חרדי ואוי לו למי שמתגנב להרצאות, מוזיאונים, תיאטראות, אולמי קונצרטים ומופעים, ובמיוחד אם נראים בהם נשים או אפילו אם רק נשמע קולן.
לפסגה חדשה העפילו אבירי הבורות כשהצליחו לבלום בגבולות ממלכתם אפילו את האינטרנט, פרי המהפכה הגדולה שהפכה את הידע למצרך המוני ואת הדיון הציבורי לחובק עולם. האינטרנט מאפשר לכל מי שרק רוצה להתמחות בכל נושא שרק מעורר את סקרנותו ולהבין לעומקן את האמיתות הגדולות אותן הדת תמיד מנסה להסתיר. האינטרנט גם הפך את העולם השפוי למשכיל יותר, נאור יותר ומבין יותר ובכך הוא הנחית מהלומת מוות על כל האלים המתחזים שהעמידו את עצמם לשרותם של בעלי עניין אלו או אחרים. בעזרתו כבר ניתן לאמת או לפסול כל טענת סרק, כל שקר וכל הזיה ובזכותו ליותר ויותר אנשים מתברר שלשקר לא רק אין רגליים אלא שאין לו שום זכות קיום. עבור הרבנים זהו כלי משחית מסוכן וכיוון שאין בכוחם להשמידו הם נאלצים להסתפק בהרחקתו מקרבת צאן מרעיתם התמים שעלול, בהיעדר בקרה מתאימה, להתבלבל ולאמץ בטעות גם את האמת.
את עמוד השדרה של צבא החושך הרבנים מכשירים ומאמנים בתלמודי התורה שלהם, מהם הם מרחיקים את לימודי הליבה שעלולים לחשוף ילדים ונערים למקצת אורו של ה'בורא' האמיתי, ובישיבותיהם, שם הבליו ושקריו של האל המזוייף מגרשים ממוחות צעירים ובלתי מעוצבים כל תובנה שתאפשר להם להבין את העולם הריאלי ולהתמודד עם אתגריו. בישיבות הללו התלמידים לומדים לפסול כל מה שנאצל מאורו של ה'בורא' האמיתי: ההשכלה, הנאורות, המדע, המחקר האקדמי, השאיפה לקדמה והאמונה בדמוקרטיה, בערכים ליברלים-הומניסטים, בכבוד האדם וחרותו ובשוויון בפני החוק לכל אדם ללא קשר למוצאו, אמונתו, צבעו או מינו. את עיקר עויינותם תלמידי הישיבות לומדים לכוון נגד כל מה שמפריע לרבניהם להשתרר על המדינה ולעשוק את תושביה: האידיאולוגיה הציונית, החינוך הממלכתי והמוסדות להשכלה גבוהה. באידיאולוגיה הציונית, שרתמה את עצמה לשירותו של ה'בורא' הנאור, הם מכרסמים ללא הרף על ידי הפצת שקרים וזריעת סכסוכים במטרה להשניא את המדינה הציונית והדמוקרטית ולהחליפה במדינה תיאוקרטית שתישמע אך ורק למצוותיו של אל השקר והשחור. את החינוך הממלכתי הם מנסים לפורר באמצעות סוכנים חשאיים שמסתננים בתירוצים שונים לבתי ספר בהם, בחסות המסכה היפה והמחייכת של היהדות, הם מפיצים תעמולה תורנית שמושכת את חלשי האופי לצבאו ההולך ומתעצם של השקר. על המוסדות להשכלה גבוהה אין כל צורך לדבר. בהם הרבנים רואים את המבצרים החשובים ביותר של ה'בורא' הנאור ולכן הם עושים כל מאמץ להרחיק מהם את שפוטיהם ולהחליפם במוסדות כשרים בהם כל אמת מדעית נעטפת בשכבות עבות של שקרים ועיוותים רבניים.
כיום קשה למצוא מדען רציני שמאמין שהעולם לא נוצר בעקבות מפץ גדול שהתרחש לפני 13.7 מיליארד שנים אבל המפץ הגדול הזה אינו עולה בקנה אחד עם הסיפורים המיתולוגיים שאנשים נבערים מדעת שתלו בספרים שכביכול הוכתבו היישר מפיו של ה'בורא'. במקום להודות בטעותם, לחזור בתשובה, לזנוח את השקר ולאמץ את האמת הרבנים מעדיפים לברוח מהמדע, לדחות את אמיתותיו ולהשפיל את מי שבאמת היה מסוגל לברוא עולם שנשמע אך ורק לתכתיבי המתמטיקה. החשוכים ממשיכים לדבוק בטיעוני סרק דוגמת בריאה מאוחרת, שהתרחשה במשך שבוע אחד לפני פחות מששת אלפים שנה, במהלכה נוצר עולם שרק נראה כאילו הוא קיים כבר 13.7 מיליארד שנה. כלומר, המתימר להיות 'בורא' בעצם איחז את עיני הבריות ושתל מאובנים עתיקים בסלעים שזה עתה נוצרו, ברא אור שנראה כאילו הוא משייט בחלל מזה מיליארדי שנה, זייף את שכיחותם של אלמנטים רדיואקטיביים[ד] ועיצב את ההרים והגאיות כך שיראו כאילו הם חוו מאות מיליוני שנות שחיקה. 'בורא' אמיתי לעולם לא היה מנסה לאחז את עיני הבריות. ל'בורא' המזוייף אין בעצם אין שום ברירה אחרת.
בימינו יש עדויות לכך שבני החושך מצליחים לגבור על בני האור ולגייס לשורותיהם יותר ויותר אנשים שמוכנים לזנוח את הנאורות ולאמץ את הבורות והנבערות. זאת היא רק טעות אופטית. כפטריות שצצות אחרי הגשם גם הישיבות ותלמודי התורה החלו לצמוח בעקבות גשמי התקציבים שנפלו עליהם אבל כשם שהפטריות נובלות בתום הגשמים גם בועת הישיבות תדעך ותצטמק עם התייבשות ההזרמה הממשלתית ועימה תחלוף גם הסכנה החרדית שמאיימת להפוך את ישראל מאחת המדינות המוארות והמתקדמות בעולם למדינה חשוכה, בורה ונבערת.
עברנו את פלישות הברברים, עברנו את חשכת ימי הביניים, עברנו את משפט הקופים. נעבור גם את זה.
|
אם אתם חושבים שטעיתי, עיוותי, השמטתי, סילפתי, שכחתי, הולכתי שולל, לא הבנתי או לא הצגתי תמונה מלאה תוכלו לנצל את מנגנון התגובות בכדי להעיר על המאמר, להפנות את תשומת לב הקוראים לטעויותיי ולהוסיף כל מידע שנראה לכם חשוב או רלוונטי. אינכם צריכים להירשם מראש ואינכם צריכים אפילו להזדהות בשמכם האמיתי. עם זאת, אודה לכם אם את ההשמצות האישיות תפנו לדף הנקרא 'תגובות כלליות'.
דעותיכם חשובות לי אז אנא הגיבו למאמר ודרגו אותו. בנוסף, אשמח אם תצביעו בסקר שבדף הבית. אני חושב שצריך להפיץ ברבים את בשורת הספקנות ולכן אם המאמר מצא חן בעיניכם אנא שתפו אותו עם חבריכם ברשת החברתית אליה אתם משתייכים. לנוחיותכם, תמצאו בסוף המאמר כפתורי שיתוף שיקשרו אתכם באופן אוטומטי לכל רשת חברתית שרק תרצו.
|
התגובות האחרונות